Volvo BM 430 - keerring

We hebben olie lekkage bij de buitenste keerring van het rechter achterwiel. Kan je deze vervangen door alleen de buitenste "plaat" los te halen of moet je de komplete "trompet" er af halen. Graag hulp.

Groet Chris Wildschut.
cadettilac

Reacties

Wimsumar
Beste Cadettilac: Op die plek zit bij een Volvo BM 430 een smeernippel (om vet in het eindlager te pompen) vandaar dat de velgpan ook wat vettig kan zijn.
(Of lekt er daadwerkelijk ook nog olie uit op die plek? )
cadettilac
Er lekt echt olie uit. De smeer nippel zit er ook ja.
Wimsumar
Beste Cadettilac: Hoe het precies zit weet ik niet, maar het kan best zo zijn dat de achteras normaal gesproken droog is van binnen (het eindlager wordt immers vetgesmeerd) en via een defecte keerring in het differentieelhuis de lekkage op treedt.
De trompet zal sowieso gedemonteerd moeten worden, ik verwacht niet dat de steekas aan buitenzijde in geborgd.
(P.S.: controleer/vernieuw het eindlager ook).
cadettilac
Bedankt, ik zal kijken
eelke
Hallo.
Trompet moet er helemaal af,wel eerst olie aftappen.
Een kant moet er sowieso af.Weet niet meer of dat links of rechts is.Volgens mij moet je de aftakas ook demonteren en kun je gelijk zien welke kant er eerst af moet.
Zou het lager niet vervangen.Heeft geen zin.
Succes.
Wimsumar
Beste @Eelke: waar bevindt zich de lekkende keerring?
eelke
Hallo
Keerring zit vlakbij wielflens in het einde vd trompet
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!