Illustratie van:

Unimog 406 - Olie

Hallo,

Ik zie op de 2 pijlstokken van mijn unimog die de motor ingaan dat de olie op is.
Maar boven op de motor zit wel een grote dop maar ik zou het vreemd vinden als ik daar olie is moet gooien wand dan gooi je het echt letterlijk in de motor. Maar is dat wel de bedoeling of waar moet ik het er anders in doen?

Mvg. Vince

Deel dit topic

Reacties

Boemrang
Je kunt het ook in de diesel tank gooien, maar wat denk je zelf.....
Deutz-D5206
Je hebt maar één oliepijlstok die de je oliepijl meet van de motor, die zit onder de kap in de cabine aan de rechterkant en het bijvullen moet gewoon boven op de motor die grote dop op het kleppendeksel
vince theunissen
Oké bedankt!! maar waar is dan de pijlstok aan de linker kant voor?
Wimsumar
Beste Vince Theunissen: Bij veel merken motoren zit de olievuldop boven op het kleppendeksel. Wellicht ook bij jouw Unimog M.B..
Steyr thomas
Als je goed had gekeken, dan zie je dat de peilstok aan de linkerzijde van het motorblok voor de stuurhuis olie is. Rechts zit de peilstok van de motor, en de motorolie bijvullen is de grote dop op het kleppendeksel 😉
vince theunissen
@Steyr thomas inderdaad had niet goed gekeken.

Maar dan ga ik morgen even nieuwe olie halen!

Bedankt voor jullie reacties
@vince theunissen of ook even een nieuw filter halen en helemaal verversen 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Unimog 406 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
29