Werken met John Deere 224T Pers

Heb een John Deere 224T klein pakken pers gekocht, nu was ik aan het zoeken op het net achter een handleiding voor de pers (waar smeernippels zitten, afstellen knopers etc) blijkt toch moeilijk te vinden.

Is hier misschien iemand die hoe ik ze moet afstellen, en waar de nippels allemaal zitten?

Alvast Bedankt

Deel dit topic

Reacties

Tom VB
De knopers worden centraal gesmeerd door de smeerpot achterop. Verder zitten er volgens mij zover ik weet niet veel nippels op. Behalve de aftakas dan.
goeiedag eem
@Tom VB dit zijn oude john deere persen waar nog geen centraal smeersysteem op zit, dus je moet de vetnippels gewoon opzoeken.
goeiedag eem
@peirekop als het goed is zitten vetnippels op de knoopapparaten zelf er zitten er denk ik zeker 6 op per apparaat, je moet de gewoon even op zoeken, als de appaaten mooi schoon zijn kun je ze zo zien zitten en anders met een borstel er over heen en dan vind je ze wel, MAAR EEN HOOIPERS NOOIT MET DE HOGEDRUKSPUIT AFSPUITEN!!!! dan krijg je problemem, de apparaten gewoon even de vetspuit erop en als er vet uit komt is het goed niet overmatig doorpompen, krijg je ook weer problemen, en wat betreft de afstellingen als hij het doet van de apparaten afblijven, wat goed is is goed. een handleiding heb ik er niet van maar ben goed bekend met de newholland en deutz fahr kleinpak persen, en daar zitten allemaal knopers op die volgens het zelfde systeem werken maar durf je er zo geen gevens van door te mailen omdat het bij jou weer niet iets anders kan zijn ivm spelingen in het apparaat en dat soort dingen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt maar gewoon de hele pers na zoeken op vetnippels, ze zitten vaak op de bewegende delen. en er is hier laatst een topic geweest over bedieningshandleidingen van oude tractoren en werktuigen meende ik misschien dat je dat topic opzoeken kunt en dat je daar meer info kunt halen over waar nog wat te krijgen is
marien jd fan
Wat bij de meeste kleine pakjes persen zo is dan zitten er een stuk of 15 op de knoper, verder op de kast achter het vliegwiel (ben de naam even kwijt) en onder de pers soms nog wat op draaiende assen en de lagers van de pickup nog
Dat zijn ze denk ik wel zoon beetje 😄
JD3010
@goeiedag eem Als ik de tekeningen zie, zou er wel een automatisch smeersysteem op horen te zitten.
peirekop
@Goeiendag eem , met perslucht eens volledig doorblazen dan. vorige eigenaar zei iets van een 3 tot 6 botten op de 300 die los waren, voorlopig maar van de knopers afblijven zeker?

@marien jd fan , op alles dat beweegt eens goed nazoeken als ik jou en Goeiendag eem, goed begrijp

@JD3010 , Zou wel handig zijn
JD3010
@peirekop Dan moet je even kijken of er naar de knopers van die slangetjes lopen. Het kan best zijn dat het eraf gehaald is.
peirekop
@JD3010 Zal ik als eerste doen als ik ze thuis krijg, gisteren naar gaan kijken, kga ze donderdag pas halen.
JD3010
@peirekop Tsja, dan is het lastig om nu te gaan kijken. 😄
goeiedag eem
@JD3010 als ik het type Google kom ik uit op oude persen, waar het niet opzit, en zit het er wel op zou ik het er afhalen, want het komt vaker voor dat een slangetje dicht gaat zitten en dan denk je dat je alles smeert en dat doet het dan net niet. Ik ken er veel die het er allemaal afgooien,
JD3010
@goeiedag eem Geen slecht idee, handmatig smeren is wel iets meer werk maar dan is het zeker dat overal vet in komt.
Tom VB
@goeiedag eem
Zeker wel, ik heb er zelf een.
Controleer
dan gelijk even de oliepeilen in de haakse overbrengings kast achter het vliegwiel
als je dat vergeet kost het meestal meer als een vergeten vet nippel
peirekop
@de kleine maaijer geen slecht idee 😄
peirekop
@de kleine maaijer Er zat inderdaad een littertje te weinig olie op de boite. Ik heb ze voor de rest eens doorgesmeerd, leidingen centraal smeersysteem doorgeblazen met perslucht, terug vloeibaar vet doorgepompt, stuk of 20 botten hooi van vorig jaar doorgestoken , en ze doet het goed, woensdag komt de ware test, dan moet ze haar eerste paar hectares botten sinds ze bij mij is.
peirekop
Gisteren 270 pakken mee gemaakt, werkt goed het oude beestje

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
7