Ronde balen pers

Goedenmorgen,

Op het moment is er een ruime keuze in ronde balenpersen, zoveel dat ik wel zou willen weten of sommige persen echt goed of juist slecht (er) zijn.
Is mc hale echt de nummer 1 pers bouwer of kunnnen we beter opzoek gaan naar wat anders?

Graag alleen nuttige reacties en geen merkenstrijd aub.

Mvg Namme-Jan

Deel dit topic

Reacties

daan knol
Ik vind krone ook hartstikke mooie persen en ze maken strakke balen
Husqvarna
Hier komt een McHale en een Krone, maar die McHale maakt echt de mooiste balen, en technisch gezien ook veel beter, de Krone is wel variabel maar die is na een jaar al eens helemaal uit elkaar geweest en verstevigd.
mike_v
Slechte machines worden niet meer gemaakt. Iedere machine/fabrikant heeft wel zijn specialiteit. Waarin moet je ze gebruiken (stro, hooi, voordroog, ...?). Hoeveel balen maak/ga je maken per jaar? ...

En misschien het belangrijkste: zéér veel zal afhangen van de chauffeur die erop zit. M.a.w, iedere chauffeur kan met de beste pers, de slechtste balen maken en visa versa 😉 .
GROENEDEERE
Mc hale maakt lang niet met alle persen mooie balen. Wij hebben kuhn en deutz fahr. (Zelfde fabriek) ander bedrijf in de buurt een mc hale. De mc hale maakt lang niet zulke nette balen als de kuhn en fahr. Balen kwaliteit ligt ook lang niet alleen aan de pers maar grotendeels ook aan de chauffeur.
radium45
Als je aan rondebalen persen iets wilt verdienen, en dat is in mijn ogen niet gemakkelijk, kies dan voor een pers die lage onderhoudskosten heeft. Ik kies dan voor een Mc Hale.
eddyscania
Wij hebben een lely pers met smalle pickup........die mot je nooit kopen........pers is verders goed alleen die smalle pickup is zeer lastig........



ik zou gaan voor een vicon met brede pickup en rotorinvoer......
bertus
Ligt eraan welke maat je er mee wil maken als je gras over heb, dan zou je een variabele pers kunnen gaan. mc hale of kuhn die kunnen vanaf 60 cm handig voor mensen met een paar paarden ofzo, dan kan je allerlei diameters van een baal maken voor zo,n breed mogelijke afzet van je product
walker1
Goede of slechte balen ligt eerder aan de chauffeur dan aan de pers zelf. al vaker gezien dat wanneer het erg druk is bij loonwerkers er net iets te hard gereden wordt, de pers kan dan niet alles netjes verwerken. bij smalle wiersen en brede pick up moet er beetje slingerend over de wiersen gereden worden om het goed verdeeld in de pers te krijgen, dat gebeurt ook niet altijd.
verder spelen onderhoud en afstelling van de pers natuurlijk ook mee. ik geloof niet dat er nog echt slechte persen gebouwd worden.
fendt413
Wij hebben laatst ook een nieuwe rondebalenpers gekocht en wij hebben voor krone gekozen omdat hij variabel is en je met veel messen kunt persen (26), wij moesten ook een pers hebben waar touw en net kon wikkelen die had krone wel mc hale niet
Ik zou zeggen laat eens een demo John Deere 990 of 960 komen met ISOBUS monitor erop 😉
Je zal niet kunnen volgen met opschakelen nog met afremmen zo snel gaat ze.
Iedereen bedankt voor de reacties,

Het is niet voor ons zelf overigens we hebben al een df/kuhn pers bevalt wel goed. Maar ik vraag dit voor mijn oom, zijn vierkante balen pers is niet alles meer en hij wil wat anders. Pers ervaring heeft hij wel.Gaat meer om het kosten plaatje/onderhoud.

Op het goede slechte balen en hard rijden terugkomend, dit hebben wij laatst zelf ervaren. Onze pers combi was stuk, precies de zelfde combi kwam weer te persen alleen slingerde minder en reed harder, waren erg slappe balen.


Nogmaals bedankt we hebben nu een beeld van alles ongeveer!!
Overigens als aanvulling:
Er wordt alleen normale kuil geperst. Vaste perskamer had hij et liefst. Laten we zeggen een dikke 1500/2000 balen in een jaar
nicolass
Ik rij altijd met een kuhn nog nooit iets van problemen mee gehad
mike_v
Quote @StijnTheDeereDriver:
... John Deere 990 of 960 ...

Zolang het maar niet een is met een wikkelaar, daar vallen de balen tussen de perskamer en de wikkeltafel 😃 .
@mike_v kwestie van onervaren chauffeurkes 😉 + et missen aan een goede camera 😃
mike_v
Voor alles een antwoord 😃 @StijnTheDeereDriver
tractortje
Waar zit de claas rollant in dit verhaal ? 😃
jehan
Kom hier vaak de kwaliteit van de balen ligt aan de chauffeur tegen klopt deels ..maar wat nog belangrijker is in mijn ogen is het kidden ..wordt dat goed gedaan dan kun je da zien aan de balen
devonvdkroon
Welger zijn ook goede persen. bij me werk hebben we er 1 heeft haast 100000 balen geperst. Wel is wat dingen gehad maar doet het nog prima.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
36