Trainingsdag met innovatieve bemester

Afgelopen vrijdag werd er een trainings- en demodag georganiseerd op het bedrijf van Maatschap Romijn-Schep in Langerak, waarbij bemesting met drijfmest op veengrond centraal stond. Veehouders kregen een training van hun machineleverancier hoe zij het beste hun machine konden afstellen. Het doel van deze dag was om veehouders bewust te maken van een goede afstelling, om onnodige verliezen van nutriënten te beperken. Tijdens de bijeenkomst werd ook een noviteit getoond: Een bemester met een sproeisysteem die een zuur of een ander middel aan toegevoegd kan worden om over de mest te sproeien, zodat de ammoniakemissie wordt beperkt.

Deel dit topic

Reacties

johndeere6506
En is die "innovatieve" sleepslangbemester ook wettelijk toegestaan?
+4
Boerenverstand
Het gaat er allemaal om dat er van die mest weer zoveel mogelijk gras gaat groeien. Ik blijf fan van www.waterovermest.nl want het kan allemaal nog veel beter dan de zodebemester!
+1
poech prut
@Boerenverstand Ik weet niet of je t filmpje afgekeken heb of daar geweest ben maar als het met een paar 100 liter water vernevelen kan zou dat natuurlijk veel mooier zijn dan met een ketsplaat een paar kuub water mee zeulen.
+1
Boerenverstand
@poech eens...alleen nu mag het niet, zelfs al neem je maar 1 m3 mest en 20 m3 water mee. Hoe minder water hoe beter, precies dat zijn we ook aan het onderzoeken
johndeere6506
Maar zo'n bemester die een bepaalt zuur of ander toevoegmiddel gebruikt zou veel praktischer werken, tank van 6 à 700 L voorop en een tank van 500 L boven de pomp. Kun je zo een kuub of 200 mee uitrijden zonder bij te vullen. I.p.v. elke keer twee slangen aankoppelen voor mest en water.
+9
cs-agrar
Zuur kan nooit goed zijn, allemaal spul wat niet in de grond hoort
spotmelker
Wat is hier nu innovatiefs aan te zien? Dat machientje van de With is prachtig op slappe (veen) grond. Hij had alleen een spuitdop boven elke mestuitloop moeten hebben. Nu komt 75% van het middel op schoon gras terecht.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden mest , emissie , ammoniakemissie , bemesting , grond , drijfmest , veengrond en schep geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!