Hefvermogen kubota b7001

Hallo, ik zou graag willen weten wat het hefvermogen van een kubota b7001 is.
Alvast bedankt.

Groet Robbin

Deel dit topic

Reacties

Trekkerman Tom
470 kg.
KubotaB6001
Das dan wel recht op de hefkogels, met 300kg is het ver op, en dan heb ik 80kg in de snuit hangen en hij gooit de snuit nog omhoog als je vertrekt.
robbin lamers
@KubotaB6001 is dit ook bij een 7001. want ik ga er van uit dat u een 6001 heeft. 7001 is 3 cilinder en wij hebben 4wd. weet niet of dat bij u ook het geval is. want de 4wd weegt ook nog wel een paar kilo.
deutz dx 470
Als iemand weet hoe je dat kan bijstelle zodat ie meer kan heffe mag zeker laten weten 😃
erik9831
@deutz dx 470 jezelf een echte trekker kopen ? 😃

Ik denk dat je met de 300kg al zeer ruim zit. De Kubota van men collega kan zonder problemen 600kg ongeveer omhoog tillen en dat is een B2530. Dus een trekkertje van een 500kg zal zeker al moeite hebben met die 300kg (gelukkig zijn er dan frontgewichten 😄 )
Wimsumar
Beste Deutz DX 470:
Quote @deutz dx 470:
zodat ie meer kan heffe

'Gewoon' even omdraaien en met de hand de hefarm mee omhoogtrekken als het net even te zwaar is voor het trekkertje zelf. 😉

N.B.: Deze trekkertje werken met (relatief) lage druk op het hydraulisch systeem (+/_ 100 BAR). De druk iets hoger afstellen geeft enkel tientallen kilo's (voor wat het waard is) meer hefkracht.
Daarnaast is de stand van de topstang van grote invloed.
De verticale hefstang kan verder naar achter op de ( onderste ) hefarm/trekstang gemonteerd worden.
Mogelijk kunnen de (onderste) hefarm/trekstang ingekort worden om meer hefvermogen te krijgen.
yoohan
Hefarmen inkorten en een hydraulische topstang gebruiken. Als je iets zwaars optilt, bv. pallet tegels eerst de topstang helemaal uit. Vervolgens hef omhoog en dan pas de topstang intrekken.
KubotaB6001
Mijn b6001 is ook een 3 cilinder, hefblok is dezelfde. Ik heb ook 4wd. Meer dan 20kg zal h het verschil echt niet zijn dus.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
5