Deutz-Fahr Agrostar 6.08 - 6de versnelling zit vergrendeld

Hallo,
Onze 6de versnelling van de deutz zit vergrendeld , ik weet niet precies op welke manier maar weet iemand hoe je die ontgrendeld ?
Is het door middel van een of ander pinnetje of gaat die echt toe gelast zijn? Iemand die hier ervaring mee heeft?
Gr.
NHfan97

Reacties

Loeideutz
Zit er wel een versnelling in? Als ik het goed heb kunnen ze er gemakkelijk de tandwielen voor de 6e er bij zetten, maar was dat vroeger niet altijd standaard.
Wimsumar
Beste NHFan97: Zit er wel een zesde versnellingtandwiel in de bak?
NHfan97
Ja , ze hebben hem speciaal vergrendeld , hij komt uit Engeland en hier mocht die blijkbaar maar 30 rijden .
Fendt926Driver
Doet de 6e versnelling wel in de m de l en de achteruit?
weurding
@NHfan97 al vanaf 1981 had fendt de primeur met 40 km bakken, dus waarom zou hij hier maar 30 mogen? gezien de ervaring met engels onderhoud moet je niet raar opkijken dat de 6e versnelling "overleden" is
NHfan97
Fendt926Driver
Quote @NHfan97:
Nee
als origineel via dealer of fabrikant de 6e versnelling geblokkeerd is is dat alleen in een bepaalde groep. dus als hij dat in alle groepen en de achteruit heeft is er in de bak iets overleden.

bij een 600 serie Fendt is af fabriek de 6e achteruit geblokkeerd. je kunt dus wel de 6e schakelen maar dan doet de achterui schakeling het niet of de achteruit doet wel en je kunt niet naar de 6e schakelen.
in alle andere doet de 6 het wel.
in de kruipbak is 5 en 6 geblokkeerd dus zelfde wel kruipbak geen 5 en 6. wel 5 of 6 dan geen kruipbak schakelen
NHfan97
@Fendt926Driver het probleem is dat je de schakel pook niet in 6de kan duwen ook niet in neutraal
Fendt926Driver
Quote @NHfan97:
ook niet in neutraal
dan is er duidelijk met de bak geknutseld. kabine achterover en schakel deksel eraf en je kunt het zien.
NHfan97
@Fendt926DriverJa dat had ik al door, maar zoveel ken ik er niet van om even de kabine achterover te gooien en schakel deksel eraf te nemen.
Boemrang
@NHfan97 Dan ga je gewoon naar de Deutz dealer, gemakkelijker kunnen we het niet maken.... 😉
Fendt926Driver
Quote @NHfan97:
maar zoveel ken ik er niet van om even de kabine achterover te gooien en schakel deksel eraf te nemen
je kunt net als boemerang zegt even naar de dealer gaan die kunnen via inspectie luikjes aan de zijkant wel in de bak kijken en die weten ook waar in de bak ze moeten kijken. dan is er voor een a twee uur werk in ieder geval te zeggen wat er aan de hand is en wat het kost.
bij een Fendt 300 serie kun je de vuldop eruit halen daar zit een magneet aan die geeft een eerste indicatie of er een probleem is in de bak
NHfan97
Zoveel werk willen we er niet in steken, we wilden gewoon weten of die pook vergrendeld was met een pinnetje ofzo omdat iemand ons dat gezegd had.
Dan konden we die er uit halen als we in een groep reden omdat het nu wel vervelend is voor de anderen om altijd 30 te rijden.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrostar 6.08 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!