Nederlandse trekker verkopen naar Belgie

Hoi

Ik heb een oude trekker te koop. Nu is er intresse vanuit Belgie, maar blijkbaar is het daar een hele toer om een trekker toegelaten te krijgen indien er geen eerste officiele aankoop nota van de dealer meer bij is. Heeft er iemand ervaringen mee of tips om dit te vergemakkelijken?
Valkenburg

Reacties

Boerenjongen16
Volgens mij kan jij hem toch gewoon verkopen? De Belgische koper moet hem totaal laten keuren en voorzien van kenteken?
Fendttrisixfan
Mailtje sturen naar de invoerder van het merk en attest van 1ste inschrijving vragen, meer moet de koper niet hebben. Als het merk niet meer bestaat heb je een probleem 😛
MANAckerdiesel
Eigenlijk moet de koper gewoon een aankoopbewijs hebben (verkoopsovereenkomst kan je gewoon zelf opmaken) waarmee hij kan langsgaan bij de douane. Hier moet vooral duidelijk opstaan dat ie de trekker importeert vanuit Nederland. Dat is voldoende!
dalton
Ik heb dit al een paar keer gedaan. Gewoon een koopovereenkomst typen waarin de gegevens van de tractor staan ( eventueel een foto van de desbetreffende tractor ), Gegevens van koper en verkoper en dan allebei een handtekening eronder zetten.

Zo heb ik dit al verschillende keren gedaan naar Belgie, Duitsland, Roemenie en Polen.

In Belgie moet de tractor gekeurd worden. Maar dit is het probleem van de Koper. ( schijnbaar valt het ook wel mee om er papieren bij te krijgen. Is vaak een trucje om er nog iets van de prijs af te krijgen )
steyr8090turbo
Volgensmij is dat het probleem voor de koper, hoef jij je dus eigenlijk niet druk over te maken
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!