Frontmaaier

Ben van plan om een krone easy cut 32M frontmaaier te kopen, zo een redelijk lichte machine(gemaakt om in de bergen te werken) die geduwd wordt in plaats van getrokken, zijn er mensen die ervaring hebben met zulke machines, reacties over andere merken ook welkom.
valtra1

Reacties

Herbert
Frontmaaiers die geschikt zijn voor heuvelachtig gebied worden juist toch getrokken?
+1
jd user
Ze maken geluid als een helikopter.Veel lawaai!...Maar verder maaien ze oké.
valtra1
@jd user Heb je het dan over de krone easy cut of over al dit type maaiers?
fendtjuh
Ze maken in principe niet meer lawaai, dan is er wat versleten.

Simpele maaiere maar je moet vlak land hebben. Dan wil het best schijnt.
Wimsumar
Beste Valtra1: Je koopt een maaier om mee te maaien, niet om mee te dansen. Dus wat er niet op zit (bodemvolgscharnierconstructies, speciale veersystemen etcetera) kan ook niet kapot gaan.

Vraag: Is het alleen om mee te maaien of ook in combinatie (of alleen) met opraapwagen voor stalvoergras te halen?
jd user
@valtra1,

Ja dan heb ik het over de easy cut.Kijk...ik ben het zoemende geluid van claas gewend.Maar als de buurman bij mij met zn easycut aan het maaien is,dan kun je elkaar niet goed verstaan ,als je er 50 mtr vanaf staat zo'n lawaai.
Dat is voor en achter combi dan.Het lijkt wel of er een chinook helikopter voorbij vliegt.Maar goed.......maairesultaat is prima hóór!!!
casemaxxtrac
Prima maaier, gelul over dat het klinkt naar een vliegtuig snap ik niet, een maaier zonder geluid staat in een schuur en niet in een gewas. Maait perfect
SJB533
Quote @Wimsumar:
bodemvolgscharnierconstructies, speciale veersystemen etcetera
Die hebben anders nogal wat voordelen!
Wimsumar
Beste SJB533:
Quote @SJB533:
nogal wat voordelen!

Voor mij geen enkele. Je mag ze allemaal hebben.
fastrac3155
Maaien opzich goed, de constructie is echter wat aan de lichte kant, mr das een algemene kwaal van krone.

bodem volgsysteem is wel mooi mr wij hebben hier een claas met profil systeem gehad en kan nou niet echt zeggen dat he beister veel verschil op levet.
Arjann
Heb je inmiddels zon maaier aangeschaft?

Ze zijn er ook met 2 trommels op de uiteinden om het zaad in het midden af te leggen. Iemand hier ervaring mee icm stalvoeren?
mdoornekamp
@Arjann boer hier vlakbij gebruikt ook een Krone voor stal voeren. Gaat heel mooi met zwad trommels
deJong
@Arjann

wij hebben nog steeds onze 19 jaar oude krone easycut in gebruik (280 met zwad trommels) werd eerst gewoon alles me gemaaid. nu alleen nog als stalvoer maaimachine omdat ze een mooi schoon zwad neerleggen en netjes maaien vinden wij.

heb de aandrijf tussenas naar zwadtrommel vernieuwd. een nieuwe buitenste schijf (want ze zjin niet bedoeld om dikke stenen mee in te maaien) en hij draait al 3 jaar met maar 3 snaren i.p.v. 4.

nog wat nieuwe bak olie een ander tandwieltje in de balk dit jaar.
+3
Ritchie
Quote Reactie van @deJong:
een nieuwe buitenste schijf (want ze zjin niet bedoeld om dikke stenen mee in te maaien)

Ja en dat zetten ze er niet bij in de folder, de oplichters !!
dezw
We hebben en 32 p voor zomerstal voedering (4 trommels ) maait goed en goed op te rapen ook in bochten. Alleen aanloop gaat een beetje zwaar
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!