Balenwikkelaar voor kleine balen (ervaring)

Hallo,

Wij zijn opzoek naar een balenwikkelaar voor kleine pakken te wikkelen, voor eigen gebruik, geen loonwerk.
Ik heb al eens rondgekeken op internet en vind verschillende zoekertjes van nieuwe wikkelaars oa duitse en pools fabricaat. Heeft iemand hier ervaringen mee? Of weet er iemand die zoiets verdeeld in Nederland of Belgie?

Alvast bedankt, Guy

Deel dit topic

Reacties

brauheist
Nog nooit gezien ma hoor welles dat niet alles is
jeet
Hier in de buurt loopt er 1 volgens mijn een tawi maar weet dat niet helemaal zeker weet wel dat je niet veel capaciteit heb met die dingen
guy
Grote capaciteit hoeft niet voor ons, het is voor eigengebruik en max 250 balen per maaibeurt 😄

Dit is een vb

traktorpool.nl/details/balenwikkelaar/…
claasfan
Wat voor trekker komt er voor te staan?
polle
@guy

Ik heb reeds ervaring met een MC HALE gaat goed zolang je balen genoeg wegen anders vliegen ze er zo van af, en ze proberen vast houden dat ze niet van de tafel kunnen vliegen is uiterst gevaarlijk! hiervoor moeten ze bij mij 35 kilo wegen ! en deze op de koordjes heffen is geen amusement 😉
meestal heb ik er 150-180 per snee en dan ben ik makkelijk 4 uur mee bezig. ook moet je zien dat je pres het effectief aankan want mijn ervaring leert hoe vaster hoe beter de kwaliteit.

welke traktor ervoor komt maakt niet veel uit meestal staat mijn iseki ervoor op verhoogde stationair
guy
@polle

Wij persen met een gallignani 7000, daarmee kan zeker hard genoeg persen, trekker voor de wikkelaar keuze genoeg, een Fiat 411R of 640 en wanneer nodig kan een 750 ook.
Hangt die MC hale aan het driepunt dan of niet?
polle
@guy
ja de mc hale die ik gebruik hangt idd in de hef en bij de eigenaar hangt hy in een fiat 540
pers zal zeker kunnen toevallig is de pers bij ons ook een 7000 als ik mij niet vergis.

voordeel van die is dat wnr er een wagen achter de pers hangt je de balen daar op kan verzamelen en dat je daarna de balen op 1 plek kan wikkelen (en eventueel direct op hun plek legt) ook is het voordeel dat je niet moet opjagen om alles gewikkeld te krijgen voor de regen als ze verspreid liggen op een wei. als ik me niet vergis heb ik zo een kleien 30-35 per uur met zo een tafel wikkelaar zoals in je link.
hoop zo in te spelen op je vragen en mocht je nog iets willen weten hoor ik t wel
erik9831
@minibaal is geloof ik hier bekent mee ... ??? gewoon op de blauwe naam klikken en naar zijn foto's kijken.

is wel een ronde pers met een wikkelaar achter. Bij hun is het een pottinger
mf6290
Kijk eens op www.inagra.be . mijn buurman heeft zulk een machine en werkt perfect, kan ook een balenverzamelaar aangekoppeld worden die ze per 3 legt, dan kan je de balen opladen met een pakkenklem
ten bosse
{@guy}

Ga eens langs bij M-trac in maarkedal. De eigenaar wikkel ook nog kleine baaltjes, wel is de wikkelaar met een eigen aandrijving.
guy
@ten bosse

Denk dat da de oude wikkelaar van leutenez is 😄 Met Honda motor erop 😄
guy
@mf6290

Bedankt, ga ik doen!
Maar wij zoeken eerder iets kleiners dan dat 😛
guy
@polle

Denk wel dat je met een gallignani hard genoeg kan persen, als het met zo ene niet lukt, zal het met geenenkele lukken vrees ik 😄 Zo'n Mc hale is wel al een duurdere machine neem ik aan?
polle
@guy
ja de prijs wa idd iets hoger dan een ander merk was ook 2dehands die dat ik gebruik
guy
@polle Ideaal als je zoiets vind in 2e hands 😄
Wimsumar
Beste Guy: 'Leuk speelgoed' die minipakpersen en bijbehorende wikkelaars.
Kun je niet veel beter (de loonwerker laten) grootpakpersen/wikkelen en daarbij de kleinst mogelijke paklengte (1 meter lang) maken?
guy
@Wimsumar

Dan is het plezier van hobby-en er af he 😄
Wimsumar
Beste Guy:
Quote @guy:
plezier van hobby-en

Je schreef dat het gaat om 250 pak per maaibeurt.
Dat betekent een paar keer per maaibeurt 250 pakken, die steeds minder makkelijk te hanteren worden (vanwege de folie), door de handen te moeten nemen.
Met de methode zoals ik voorstel is door de inzet van iets professioneler apparatuur beter pers- en wikkelkwaliteit te verwachten. Bovendien, minder handwerk en het blijft een plezierige hobby. 😄

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
16