Deutz D30 - vastgelopen versnelling,koppelingplaat

Vrienden,mijn DeutzD30 staat op het strand van Zantvoort met versnellingsbak probleem,samengevat hoe:probeerde de bak in low gearing te zetten en in de 3,helaas sloeg de gehele bak vast,geen beweging in versnelling te krijgen,eerst pakte de koppeling nog wel,nu ook niet meer,heb 2 jaar geleden nieuwe platen laten zetten,wat te doen,staat niet goed en moet dringend weg daar,aangezien die vast in versnelling staat kan ik ook niet slepen.heel graag advies,wil evt wel weer nieuwe platen zetten maar zal dit zin hebben,evt handigheid als ik de bak open heb om hem zo in vrij te zetten???hoop echt op goede raad,groet Arnout
zantvoortDeutz

Reacties

jdronny
Met een shovel achter optillen en naar een plaats brengen waar je kunt sleutelen (lijkt mij op het strand geen suc6)
brauheist
Trek um eerst maar op n dieplaaier als je op het strand gaat sleutelen kan het alleen maar kapot
Wimsumar
Beste ZantvoortDeutz: Vermoedelijk 2 versnellingen er tegelijk ingedrukt.
Weet je nog hoe je de vorige keer het deksel los hebt kunnen krijgen?

tractorfan.nl/topic/44587/
dalton
Heb iets dergelijks gehad met een D55. Hierbij kreeg ik hem niet meer uit zn teruguit door een kapotgelopen lager. Kreeg hem weer uit versnelling door het dekseltje waar de poken aanzitten eraf te halen en met een lange schroevendraaier ( of iets dergelijks) uit de versnelling te drukken. Aan jou verhaal te horen zit het probleem ook in de bak en niet bij de koppelingsplaten. Zou in ieder geval niet op het strand gaan sleutelen dan komt er zand in en heb je nog meer schade.
zantvoortDeutz
Ja,ik snap alle reacties,heb echter geen dieplader,Wimsumar de deksel lukt me nog wel,ga dalton zijn manier proberen,hoop dat het niet zo is dat alles kapot is,
Kan het misschien zo zijn als ik de Traktor met een 4 wheel trek dat de versnelling eruit schiet??
andere suggesties meer dan welkom,
Ps is wel een mooi plaatje zo langs de vloedlijn.
zal een foto as zondag maken,nogmaals bedankt
zantvoortDeutz
Kan het ook zo zijn dat het aan de low of high gearing ligt en zo ja ,kom ik daar bij???
Wimsumar
Beste ZantvootDeutz:
Quote @zantvoortDeutz:
als ik de Traktor met een 4 wheel trek dat de versnelling eruit schiet??

Nee, dat is in ieder geval zinloos te proberen.
En al zou het lukken moet hoogstwaarschijnlijk alsnog het deksel los/er af om de pook weer in goede positie te plaatsen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D30 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!