Chassisnummer Fendt 612

Weet er iemand waar het chassisnummer staat van een Fendt 612 S uit 1973?

Deel dit topic

Reacties

Trekkerman Tom
Staat die niet op het typeplaatje?
fendt 590
Als het goed is staat het chassis nr rechts van de trekker onder aan de voorasophanging.
Arrie94
Juist, hij staat verticaal rechts op de voortrein, maar ook op het typeplaatje rechts op het koppelingshuis onder het potje met remolie.
albert-fendt
Volgens mij staat het ook ingeslagen op de rechter chassieblak bij de cabine
Arrie94
@albert-fendt
Quote @the fox:
Fendt 612 S uit 1973
the fox
@albert-fendt ik kijk eens,de cabine is achteraf gemonteerd.
Arrie94
@the fox Jou trekker heeft geen chassisbalken, die kwamen pas bij de 'moderne' 600's.
Arrie94
...
the fox
@Arrie94 dit is een LSA,die bij ons op het werk is gewoon een 612S uit 1973,de 4x4 is er veel later onderkomen net als de cabine.Er staat een foto op TF je kan hem herkennen aan de kleine voorwielen.
Arrie94
@the fox Juist, geen LSA dus geen chassisbalken, dat bedoelde ik 😉 Maar heb je de nummers al? Waar eindigt hij op? Mijne op 0286, dus nummer 236 van de 848 uit m'n hoofd.

4x4 zat er in de fabriek al onder, want er is er maar 1 zonder 4x4 gebouwd in '74.

(waarom heet het eigenlijk 4x4 en geen 2x2?, hier heet dat voor- of vierwielaandrijving)
the fox
@Arrie94 ik ben nog niet op de firma geweest.Toen ik jong was heb ik de trekker nog zien rijden als 4x2. Toen hij ingeruild werd heeft de dealer er zelf een voorwielaandrijving onder gemonteerd.De eigenaar zegt dat het een 612 is van 90PK.
Dus moet het volgens mij een 610 zijn,en dit is wel 90 pk.
Daarom wil ik het chassisnummer zo graag hebben.De eigenaar heeft nog de papieren liggen,als ik het nummer niet kan vinden kijk ik daar eens op.Waar het derdepunt zit staat een plaatje bouwjaar 1973.Heb je al eens naar de foto gezocht op tractorfan? Je kan hem herkennen aan de kleine voorwielen.
Arrie94
@the fox Bingo
Arrie94
Daar hebben we idd al eens over gediscuseerd, dus ik wist direct welke je bedoelde, namelijk deze. FWA 181 is 610s, 182 is 611s en 184 is 612s en 614s, daarna volgt een getal welke voor het model staat en daarna de hoeveelste (begint vanaf 50). Dus waarschijnlijk FWA181/xx/xxxx
Arrie94
the fox
@Arrie94 juist,het gaat om dit exemplaar. Ik denk dat ik hem eens opnieuw in de lak zet.En nieuwe type plaatjes monteren
Arrie94
@the fox Kijk, da's mooi, maar nu word ik wel heel benieuwd naar wat er op de plaatjes staat. Het kan natuurlijk ook zijn dat er een 610s bak achter geplaatst is, maar die kans is klein omdat de trekker al heel lang zo rond rijdt...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
12