Illustratie van:

International 744 - Hydrauliekventiel / vrije retour - toerenteller

Hoi,

wil op mijn 744 of een dubbelwerkend ventiel bijbouwen, en zou willen vragen waar ik hier het beste aan kan komen of dat misschien iemand nog iets in de aanbieding heeft, en hoe ik een vrije retour kan opbouwen, zodat ik evt ook met een enkelwerkend ventiel en een extra ventielblok toch iets dubbelwerkend kan bedienen.

Ook doet mijn toerenteller het niet meer en heb deze nog niet los gehad, maar is deze mechanisch of elektrisch?

Hoor graag van jullie.

Alvast bedankt.

Gr, Eric

Deel dit topic

Reacties

case-inter
Toerenteller is mechanisch. Er loopt een kabel vanuit het dashboard over het motorblok naar de voorkant van het motorblok. Als deze heel is is je aandrijfpotje kapot of de Toerenteller
jo845xl
Bij kramp kun je ventiel FV 121 bestellen (dubbelwerkend) , moet je ook wel langere bouten bestellen SV 995001 , SV 995028 , SV 995029 of SV 995030 .
Gewoon de originele bouten eruit draaien , lengte opmeten en dan de breedte van het ventiel erbij tellen ; zijn 3 bouten maar hebben 2 verschillende lengtes .
Achteraan het hefblok zit een aftapping om de hydraulische olie eraf te laten , deze plug eruit draaien , meenemen naar dealer en vragen om een koppeling met dezelfde draad en deze erin draaien .
Een andere manier voor een vrije retour is dat boven op het hefdeksel een metalen plaat zit , deze eraf halen , gat erin boren en dan kun je daar een slangnippel oplassen.
Kun je de koppeling voor de vrije retour plaatsen waar je zelf wilt , slang ertussen en klaar .
Fendt926Driver
Quote @jo845xl:
Gewoon de originele bouten eruit draaien , lengte opmeten en dan de breedte van het ventiel erbij tellen ; zijn 3 bouten maar hebben 2 verschillende lengtes
denk er wel even aan dat als jij alle bouten eruit draait het blokje van de trekker valt. wij doen meestal een bout eruit. daar een stukje draadeind met de vingers indraaien volgend bout eruit daar ook een stukje draadeind in laatste bout eruit nieuwe blokje over de draadeinden schuiven zit het altijd correct op elkaar dan langere bout erin draadeind eruit daar ook langere bout in en de laatste ook wisselen en klaar is kees jan piet klaas of hoe je ook maar heten mag
valmet6400power
@Fendt926Driver

Eric heet ie! 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 744 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!