Draairichting pz 212 frontmaaier veranderen

Wie weet hoe je de draairichting van een pz 212 frontmaaier kunt veranderen. Deze komt aan een fendt 108 maar draaid verkeerd om.

Deel dit topic

Reacties

Sanderrr
Op mestmixers enzo zitten ook vaak dat soort dingen die het omdraaien, misschien is het mogelijk om dit op een maaier te bouwen?
EA_MF
Waarom een frontmaaier achterop? hangen?

makkelijkste om het om te keren is een omkeerkast, beste lijkt mij om er een andere haakse overbrenging in te zetten waarbij de uitgaande as de andere kant op draait
arfendt
Frontmaaier komt voor op
case-inter
@Arrie94 lijkt me sterk hoe zit het dan met inters met 4x4 en fronthef? En als je achteruit rijd kun je toch niet vooruit maaien?
arfendt
Rechtstreeks vanaf krukas
Arrie94
@case-inter Hij mag zijn vraag een wat duidelijker stellen. Ik vermoed dat hij een achtermaaier in de fronthef wil hangen, waarvan de PTO de CCW draait en de andere CW.
martijn1998
@Arrie94 als hij onder de buik van de trekker aangesloten zit dan blijft hij altijd dezelfde kant op draaien. Dat stompje is namelijk niet van de 4wd maar die is van de maaibalk aandrijving.
arfendt
Orginele pz frontmaaier in orginele fendt fronthef/aftakas
Wimsumar
Beste ArFendt: De draairichting kan veranderd worden door het tandwiel op de ingaande as van de trommelaandrijving andersom te plaatsen. Hiervoor is echter wel een (nieuwe) verlengde as nodig.

Op de Kverneland website is de handleiding van de P.Z.-212F maaier te downloaden met afbeeldingen van de onderdelen voor links- en rechtsomdraaiende aandrijving.

kvgportal.com/interparts-kvdoc/…

UPDATE:

In een handleiding van een ander bouwjaar staat dat de ingaande as niet door een andere (langere) vervangen hoeft te worden. Hier moet alleen het tandwiel en een lager omgezet te worden om de draairichting te veranderen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
5