Guldner G30S - Brandstofpomp afstellen

Hallo,

Ik heb onlangs een guldner g30s gekocht met een kapotte brandstofpomp. Nu heb ik een andere pomp gekocht en laten reviseren. Nu met de nieuwe pomp weet ik alleen niet hoe de pomp moet staan. Het gaat hier om een lijnpomp met regulateur die het motorblok ingaat. ( kunt de brandstofpomp dus niet draaien maar een tandwiel aan binnenkant van blok)

Mijn vraag is dus: kan er iemand uitgebreid uitleggen hoe ik deze pomp op tijd zet of heeft iemand hier documentatie over.

Alvast bedankt
dalton

Reacties

kramer
Hier weten ze er veel van.
baanhofman.com/
Fendttrisixfan
Tandwielen op merktekens zetten zn pomp erop want tandwiel op pomp zit toch vast met een spie?
dalton
@Fendttrisixfan nee tandwiel zit nog op een flensje. en de flens zit met een spie vast. Tandwiel met 4 boutjes ( in sleufgaten) en welke merktekens bedoel je op het tandwiel? er staat wel 2x een 1 op het tandwiel. en wat letters binnenin.
Fendttrisixfan
Normaal moet er ergens een puntje of derfelijke staan en het tandwiel waar het ingrijpt ook, kan ook aan de voorkant staan. Als deze juist zitten zal je al een hele stap vooruit zijn, dan gewoon pomp erop en proberen, sputtert hij in het optoeren dan staat hij te vroeg en zo blijven zoeken toto hij mooi draait. Is normaal te doen in 2-3keer bijregelen
berndvelthuis
Dag,

Neem aan dat je de motor eerst op tijd hebt gezet voor je de brandstofpomp er af hebt gehaald?

Op het tandwiel van de brandstofpomp staan inderdaad 2 1 tjes. Tandwiel werd namelijk ook gebruikt voor de 4 en 6 cilinder. Bij de 1tjes staat als het goed is 3z en 46z. Je moet die van 3 z hebben natuurlijk.

Als je hem niet op tijd hebt gezet dan word het verhaal iets moeilijker.

Heb hier nog wel documentatie liggen over hoe en wat je hem moet afstellen.

Mail maar ff naar berndvelthuis@gmail.com
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Guldner G30S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!