Illustratie van:

Fiat 500 - lekkage

Hallo

Vanaf gisteren is onze fiat 500 gaan lekken aan een splitpen waar hij heel veel olie lekt.

Nu vroeg ik mij af wat dit kon zijn?

M.V.G

Deel dit topic

Reacties

theok13
De keerring van het differentieel of de pakking van het huis waar keerring in zit kan lek zijn
Dan is het olie uit de achterbrug.
Evt kan de eindvertraging waar achterwiel aanzit ook nog de keerring lek zijn.
fiatteam
Het kan een paar dingen zijn. Dit lijkt op een lekke keerring naar de trompet. Trompet eraf en keerring vervangen.

Heeft hij voor het gaan lekken zwaar werk gedaan? en is de olie voor die tijd misschien vervangen. Hier kan namelijk verkeerde olie in zitten wat kan gaan schuimen. Hierdoor wordt er druk opgebouwd in de bak en dat komt er via de zwakste plek uit natuurlijk.

Versnellingbak en achterbrug zijn in een deel. Aan de koppelingspedaal zijde zit een stop in de zijkant van de bak, ongeveer halfverwege. Als je deze eruit draait, komt er dan olie uit ?
Als de olie daar net uit komt lopen dat is het juiste pijl.

Te gebruiken olie is minerale motorolie 15w40 ongeveer 16 liter moet erop. Het is simpel te onthouden, bij deze types, overal moet motorolie op.
fiatfan
@fiatteam zo zit het!
newholland ro
[quote="@fiatteam"] Hoi ja hij heeft laatste tijd wel wat zwaarder werk gehad. en is ongeveer 4/5 maanden nieuwe olie op gekomen en dit was hydraulic olie. Ik denk dat ik dus weet waar het probleem zit.

Dus denk dat ik de trompet er maar ga afhalen
fiatteam
Als je hydraulic olie op de achterbrug hebt gegooit zou ik eerst proberen de olie te verversen en kijken of hij dan nog lekt, anders kun je bezig blijven keeringen vervangen.
Polderjong
De keerring van het differentieel is en blijft een gevoelig punt voor de Fiat's uit de jaren '60 en '70 die niet iedere dag meer gebruikt worden. Even nog een vraag, was de tractor weggezet met het handrem erop ?
newholland ro
@Polderjong ja hij is weggezet met de handrem er op
fiatteam
Gewoon de hydraulic olie aftappen, dit is te dun voor de versnellingsbak. Versnellingsbak en achterbrug is 1 geheel oliecadan. Grote kans als je er gewoon weer motorolie opgooit dat het lekken dan voorbij is.
Polderjong
@fiatteam Ik deel je mening met betrekking tot de olie. Verder is mijn persoonlijke ervaring wanneer je de Fiat's met veel draaiuren wegzet met het handrem erop er ook olie lekkage kan ontstaan vanuit het differentieel, vermoedelijk door de combinatie van uitgedroogde keerringen en iets speling op de steekassen. Wanneer je het rem aantrekt dan beweegt de steekas mogelijk iets omhoog waardoor de uitgedroogde keerring niet meer geheel aansluit.
thve
Hallo,

Ik kwam dit topic tegen en heb hetzelfde probleem; mijn fiat 500 lekt een beetje aan de splitpen, tussen de koppeling en de aftapplug van de versnellingsbak.

Is het zo dat dit waarschijnlijk een kering is van het differentieel? Moet ik daarvoor de achteras demonteren?

Ik dacht zelf eerder aan lekke krukas keering.

Alvast bedankt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 500 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
22