Deutz D5006 - hoogteregeling hefinrichting

Hoe hoort de hoogteregeling zich te gedragen op een D5006?
Het is een ander principe als de andere trekkers die we gehad hebben (type stuurventiel waar je enkel heffen-neutraal-zakken hebt).
Het is genummerd van 1 tot ergens in de 20, wat me doet vermoeden dat elk nr met een bepaalde hoogte overeen moet komen? Dat is in ieder geval niet hoe hij zich gedraagd.
Vanaf laagste positie doet hij helemaal niks tot je ergens met de hendel aan bvb 12 zit, en dan moet je de hendel terug zetten naar positie 10-11 als je wil dat hij stopt met heffen.
Is heel lastig om zo een juiste hoogte te verkrijgen, want bij positie 10 zou hij bvb zakken, maar bij 11-12 blijft hij zachtjes stijgen ...

Hoe hoort die zich te gedragen, en welk onderdeel kan de schuldige zijn voor dergelijk raar gedrag?

Deel dit topic

kerekeerwere

Reacties

Wimsumar
Beste Kerekeerwere: De hefinrichting staat nu op trekkrachtregeling. Je moet 'm omschakelen op positieregeling (dan is iedere stand tussen 1 en 20 mogelijk).

In onderstaande link het instructieboekje van een (gelijke?) D-5206.

Op figuur 31 zie je 2 hendeltjes:
Nr 1: Voor bediening van de hefinrichting.
Nr 3: Keuzehendel voor omschakelen van trekkrachtregeling/positieregeling.

[url]vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…]

Misschien is type D-6006 nog beter te vergelijken met jouw D-5005 (van laatste staat er helaas geen handleiding op de Franse site).

[url]vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…]
kerekeerwere
Hallo Wimsumar,

enorm bedankt, dat was het inderdaad, daarstraks pas kunnen testen.
De vorige eigenaar wist ook niet wat die hendel deed, de handleiding lezen is altijd interessant 😄
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D5006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!