Deutz D4006 hitchhaak

Hallo,

Een kennis van mij heeft onlangs een D4006 in eerste uitvoering (donkergroen, bj 1971) gekocht. Deze heeft een boventrekhaak en onderaan een hitchhaak die met de hef bediend wordt. Echter zijn de stangen tussen de bovenste hefarmen en de as aan de hitchhaak er niet meer bij. Graag zou ik willen weten of iemand hier foto's van heeft om deze na te maken? Ik heb het namelijk nog nooit gezien bij een kleine 06'er en op het deutz-forum.de kan ik ook niet veel vinden. (Weet eigenlijk ook de correcte benaming niet in het Duits).

Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Zijn lange stangen van rond 20mm met onderaan een preciese passing op de as van de trekhaak. en boven een sleufgat rondom de as van de kleine hefarmpjes die direct uit het hefblok komen. in de hoogste stand van de hef beurt het stangen stelsel de trekhaak iets op zodat je de hitch haak kunt ontgrendelen daarna laat je hem met de hef zakken.
Fendt926Driver
Kunt even kijken op www.kofo.nl daar staan heel veel hitch haak fotos op.sommige kun je die stang van het optillen wel zien. zijn wel trekhaken voor grote trekkers dus veel robuster uitgevoerd. sommige ook met het sleufgat onder bij de trekhaak maarmetde hef beneden steekt het zon eind onder de trekker uit
KubotaB6001
De sleufgaten zijn dan zo groot dan het volledige bereik van de bovenste hefarmen neem ik aan? Anders kan de hef toch niet gebruikt worden bij gesloten hitchhaak?
Wimsumar
Beste KubotaB60001:
Quote @KubotaB6001:
sleufgaten

Maak er kettingen tussen.
KubotaB6001
@Wimsumar Dat had ik ookal bedacht maar dat beschadigt de lak van de onderdelen in de buurt. Daarom had ik liefst een originele foto gezien maar in Duitsland wordt tot op heden vooral de boventrekhaak gebruikt. Hitchhaken zijn eerder een Brits fenomeen maar in GB zijn er niet zoveel Deutz-liefhebbers dus er is ook eerder weinig beeldmateriaal van te vinden...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
2