Kubota B6001 -

Heeft iemand een idee waar en de thermosstaat zit en hoe ik die beetje makkelijk weg kan halen
kubouter

Reacties

erik9831
Vermoedelijk ergens op het koelcircuit ...

vermoedelijk een paar vijsjes losdraaien, verwijderen en de nieuwe plaatsen. Wel zien dat de dichting ook mee vervangen is dan. Na vervanging ook zeker zien dat er geen lucht in het circuit zit en dat er voldoende koelmiddel nog aanwezig is.
KubotaB6001
Die is er niet, op de kleine b-serie van die generatie gebruikt men 'thermosiphon', een systeem waarbij het koelwater via de natuurlijke circulatie door motor en radiateur beweegt. Warm water stijgt en koud daalt. Deze trekkers hebben bijgevolg ook geen waterpomp. Hierdoor blijft het water bij koude motor ook langer ter plekke en begint pas bij hogere temperaturen te stromen. Dit bootst dus eigenlijk ook het zgn klein en groot circuit dat een thermostaat regelt na, en deze is dus ook overbodig.
kubouter
@KubotaB6001 ik heb namelijk een probleem dat die warm loopt. Dus ik dacht fv de thermostaat checken ma dat kan dus niet kon hem nl al niet vinden. Heb jij mss een idee wat er dan kan wezen??
KubotaB6001
Genoeg koelwater is zeer belangrijk bij dit systeem! En voor de rest radiateur schoon? Ventilator werkt nog naar behoren?
kubouter
@KubotaB6001 laatst was de slang lek slang vervangen koelwaterniveau is bijna vol ventialtor draait goed en radiateur zit bijna niks in
erik9831
Werkt het circuit wel, is daar nergens iets verstopt ?
Wimsumar
Beste Kubouter:
Quote @kubouter:
probleem dat die warm loopt.

Waar zie je dat aan?
Wat zijn de verschijnselen?
kubouter
@Wimsumar het lampje gaat vrij gou branden geef je volgas houd die het 5minuten langer vol
kubouter
@Wimsumar het lampje gaat vrij gou branden geef je volgas houd die het 5minuten langer vol
Wimsumar
Beste Kubouter:
Quote @kubouter:
het lampje

Je bedoelt het oververhittingscontrôlelampje?
Dan zou je de koelvloeistoftemperatuur ook eens na moeten meten.
De sensor kan ook defect zijn.
KubotaB6001
B6001 een controlelampje? Nog nooit van gehoord. Het enige lichtje dat er standaard op zit is van de oliedruk. Of het moet nadien opgebouwd zijn.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B6001 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!