Illustratie van:

Deutz D7807 - klepspeling DEutz 7807 / F4L913

Weet iemand de klepspeling van een deutz 7807C
Er ligt een F4L913 motor in

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Paulusmahandel: Deutz (luchtgekoelde) motoren hebben een opvallend kleine klepspeling ( bij 'koude' motor). Bij warme motor neemt de klepspeling toe (in tegenstelling tot de meeste andere (watergekoelde) motoren).

In onderstaande topic wordt 0,15 mm genoemd:

tractorfan.nl/topic/51401/

Ook 0,1 mm ( DX-110):

tractorfan.nl/topic/4574/

P.S.: Motor moet koud zijn/ egaal van temperatuur! Dus, mag niet gelopen hebben kort voor het klepstellen.
paulusmahandel
@Wimsumar Dank je mijn vermoeden is bevestigd.
KubotaB6001
0,15mm koud in en uit voor een 712, 812, 912 en 913 motor.
@wimsumar Dat klopt inderdaad, de kleppen en tuimelaars zitten bij deze motoren op de cilinderkop gemonteerd, die veel warmer wordt dan de in vergelijking zeer goed gekoelde stoterstangen, die bijgevolg in verhouding minder uitzetten dan de cilinderkoppen, waardoor de klepspeling dus groter wordt.
Bij een watergekoelde motor wordt de kop veel minder heet en zet alles in verhouding uit, waardoor de klepspeling juist kleiner wordt. Hoe het met andere luchtgekoelde motoren zit weet ik niet, maar zo zit het alleszins bij die Deutz-motoren.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D7807 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
26