John Deere 1640 - Koeling niet in orde.

Als mijn 1640 een tijdje met hoge toren draait wordt hij te warm. Er is genoeg olie. Heb radiateur gespoeld en met renigingsspul behandeld. Probleem blijft helaas. Heb idee dat waterpomp niet goed is.. Cabine wordt wel warm. Bovenkant radiateur is heet. Onder koud. Is dat nromaal? Hoe weet ik of er circulatie is? Nb ventilator draait prima dus waterpomp ook lijkt het. Heeft iemand een suggestie?

Deel dit topic

FL-64

Reacties

ford5000
Thermostaat niet kapot?
radium45
Thermostaat eruit gooien en dan kijken/voelen wat die doet.
3130ls
Bovenin warm onderin koud hoort zo te zijn.ja het zou je waterpomp kunnen zijn.maar je sensor zou ook een beetje aan zijn eind kunnen zijn. Als hij te warm wordt. Is de radiator onderin dan ook warm?
3130ls
Ja of de thermostaat. Daar gewoon nieuwe inzetten. Kosten ook niet veel die dingen
JD3010
Het warme/hete water gaat bovenin de radiateur en komt er onder koud en gekoeld uit. Dat is dus normaal. Als de thermostaat vast zou zitten, wordt de radiateur niet heet bovenin. Komt er wel voldoende, warme lucht uit als die draait?

De waaier van de waterpomp zou los kunnen zitten. JD heeft een tijdje kunststof waaiers gebruikt, maar dat was niet zo'n succes. Later is het weer gietijzer geworden. Zie je het water stromen in de radiateur als die warm is en volgas draait?
FL-64
De thermometer op dashboard loopt wel geleidelijk op. Dan is thermostaat toch goes? Of haal ik nu dingen door elkaar? Hij blaast idd wel goed door. Goed om te weten dat warm bovenin gaat. Is systeem naar cabine een geheel? Of los circuit op zelfde pomp?
FL-64
Onderin blijft hij koud. Ook als meter in rood staat. Dus toch nieuwe sensor denk ik?
3130ls
@FL-64 dat denk ik wel. Zou niet weten wat het anders kan zijn
Patrick 2020
@JD3010 Dat had ik bij mijn 2020 ook, zo'n kunststof schoepje. Was dus van de as afgeknapt. Nu weer gietijzer erin, werkt weer super. Thermostaat lag er toen ook uit, motor kwam nooit aan de temperatuur.. 😞 Met motorrevisie gelijk alles in orde gemaakt.
JD3010
Quote @FL-64:
Onderin blijft hij koud. Ook als meter in rood staat. Dus toch nieuwe sensor denk ik?

Lijkt mij ook.

De kachel in de cabine zit op hetzelfde circuit.
deeremeneer
Baseer je alleen op de meter of hij warm wordt of merk je het ook echt. Gooit hij het er toevallig uit? Hoe ver loopt de meter op bv?
FL-64
Meter komt ruim in rood. Durf hem niet verder te laten gaan. Is dan ook echt goed warm/heet. Eerst maar sensor vervangen voor ik de hele boel demonteer. Weet niet of dat me lukt.
FL-64
Als cabine warm wordt moet er dus wel wat rondgepompt worden als het 1circuit is.
+1
deeremeneer
Quote @FL-64:
Is dan ook echt goed warm/heet

En waar baseer je dat op? Een motorblok wat 50 graden is houd jij al niet meer beet. Probeer ergens in infrarood temperatuur meter te lenen en kijk hoe warm hij echt word.
JD3010
@deeremeneer Maar als die goed rondpompt en koelt, dan mag je toch aannemen dat de meter niet goed meer is, lijkt me.
deeremeneer
@JD3010 Ja dat kan ja. Maar meten is weten.
JD3010
Quote @deeremeneer:
Maar meten is weten.

Dat is waar, het blijft ook een beetje gokken zo.
Adri-JD850
Zet er eerst maar eens nieuwe meter op die in het dashbord zit dan ben je al een heel eind op de goede weg. De meters op het dashbord gaan allemaal kapot er zijn maar weinig John Deere's die wat ouder zijn waar de eerste meter nog in zit, de meter die je moet hebben is er een met voeler er vast aan die je in het motorblok draait langs de carter ontluchting.
FL-64
Bedankt voor jullie suggesties. Zal eerst met de meter en sensor aan de gang gaan. Lijkt me gezien jullie ervaringen de handigste manier.
FL-64
Nog even voor de volldeigheid; er zit dus geen klep op die opengaat als de motor warm wordt? Hij pompt vanaf koude motor oo dezelfde manier. Kan ten,inste nergens iets vinden. Ook niet in de service manual.
deeremeneer
@FL-64 Jawel das de thermostaat. Die zit links vooraan op de kop.
FL-64
Ok gevonden. Die volgende week eerst bestellen en vervangen.
JD3010
@FL-64 Of even zonder thermostaat proberen, dan weet je meer.
ronald73
Quote @Adri-JD850:
De meters op het dashbord gaan allemaal kapot er zijn maar weinig John Deere's die wat ouder zijn waar de eerste meter nog in zit

Dan behoor ik denk ik tot een van de gelukkige waar de eerste meter nog in zit 😄

Toen de temperatuurmeter van mijn JD een beetje snel richting rood ging bleek het probleem een los massakabeltje te zijn.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!