Ervaring met containers

Hallo

mss niet een topic dat niet rechtstreeks met tractorfan te maken heeft.
Maar heeft er iemand ervaring met een traktor/ vrachtwagen met containersysteem in de prive groensector? ( particulier aanleg/onderhoud)
Ivb de voor en nadelen van de aanschaf hier van.

mvg tom

Deel dit topic

Reacties

hans515

Dit hebben wij en dat werkt prima!!:)
Brumfendt
Een hovenier hier in de buurt heeft ook zo'n haakarm, 4 verschillende types container erbij (plat oprij/laag/middel/hoog model) en is er elke dag mee op pad..!
Fast Eddy
Als je het gewend bent wil en kun je niet meer zonder.
erik9831
Leuk dat je de vraag stelt ...

Ik ben zover nog niet 😄

Maar heb hier ook al over nagedacht. Met een aanhangwagen en een bestelwagen zit je altijd vast met de hogere gewichten.

Met een trekker en dit systeem kan je veel meer doen, maar dit kan je ook met een vrachtwagen, behalve dan dat een vrachtwagen ook weer beperkt is in gewicht en rijbewijzen uiteraard.

In mijn geval moet ik zelfs hiervoor geen rijbewijs hebben om met zulke combinatie rond te rijden.
orangpower
@erik9831 Ja idd, en als ik goed geteld heb komt een vrachtwagen in dit geval een 8 tonner goedkoper uit dan een bestelwagen en 2 aanhangwagens. Toch aan taksen in elk geval,verzekering ben ik nog niet uit, maar geloof dat dit wel mee valt . En dat rijbewijs vereist 1 investering voor een lange tijd dus valt ook mee in mijn ogen. Ik ben net te jong om zo zonder rijbewijs met een tractor combi te rijden. dus zowiezo rijbewijs C.
brauheist
Ik zou ook wel zo 8 tonner haakarm willen zijn echt handig
3130ls
@orangpower ja maar je zit wel weer met je 35 uur nascholing in de 5 jaar he.als je dat zelf moet betalen kost je dat ook nog aardig wat.als je hem laat verlopen mag je 12 uur rijden in de week .dat is ook niks 1,5 dag
orangpower
@3130ls dat vakbekwaamheidsattest heb je niet nodig indien geen commercieel vervoer voor derden.
Dus enkel om eigen materiaal naar de werf en terug te brengen.
of ter plaatse te verbruiken of privegebruik
3130ls
@orangpower dat zou kunnen inderdaad. Maar als je alles volgens de regels moet doen kan je ook niet veel. Voor over de snelweg moet je weer een euro vignet hebben. Met een trekker heb je eigenlijk nauwelijks omkijk omkijken naar

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2