Gebruikers ervaring: Fella maaiers

Wij hebben al een aantal jaren een vicon maaier in gebruik maar deze is echt aan zijn einde.dit was een trommel maaier, nou gaan we de overstap maken naar een schijven maaier. en wij kregen een goed aanbod over een Fella maaier(Fella sm 320 tweedehands) wij hebben geen enkele ervaring met schijvenmaaiers, noch met het merk Fella en dit type maaier. daarom de vraag of er gebruikers zijn van Fella maaiers of van dit type/ serie?
En wat hun van deze machines vinden natuurlijk!
En natuurlijk ook mensen die er verstand van hebben.

Deel dit topic

Reacties

reinder-mf
Ben zelf akkerbouwerzoon, maar hier in de buurt zit D Kuipers mechanisatie, en deze is Fella dealer. Net als al zijn andere producten verkoopt hij bergen, zegt wel iets over Fella denk ik. Lopen werelden Fella maaiers, schudders en harken hier in de buurt.
fendtinterfan
@R. Hogenhout zal niet aan fella zelf liggen maar denk eerder aan de prijs..
majoor85
Zolang je maar geen dikke stenen paalen of weet ik veel wat tegen komt gaat het goed en als je maar olie onder in de tandwielen bak houdt gaat het goed
marco955
Loonwerker hier in de buurt heeft zijn fella vlinder maaier er uit gedaan , met de 1e snee ging het zeer moeizaam heeft nu een kuhn vlindermaaier en een fella vlindermaaier , maar het verschil is duidelijk merkbaar kuhn trekt lichter dus ook minder brandstof per ha
mf 6150
Fella maaiers zijn goeie maaiers, we hebben zelf een nieuwe fronttrommelmaaier kijk maar bij mijn foto's. Dit is onze 2e fella fronttrommelmaaier, en ze bevallen goed. We hebben achter een 3.20 meter brede vicon schijvenmaaier, dit omdat vicon drie messen per schijf heeft en dus minder overslaat en je harder kan rijden.
jeet
Ik geen ervaring met fella maar wel met Lely kijk daar ook eens naar die bevalt erg goed en trekt licht
N-Htvt155Wessel
Wij hebben hele goede ervaring met fella. wij hebben ook eem sm 320 gehad. Niks geen problemen mee gehad.onze toen 15 jaar oude voor maaien die eerst 7 jaar bij een loonwerket heeft gemaait en en daarna 8jaar bij ons heeft gelopen was daarna helemaal op. Hele goede maaiet maaide mooi en niet teveel onhoud. Toen die is kapot geknapt hebben we voor en achter maaier vernieuwd. Weer voor 2 fella maaiers. Zijn er ook zeer over te spreken. Kijk maar voot foto's bij mijn pagina. We maaien er ong 320 ha mee int jaar
Valtra-Fordpower
Hier hebben we net als @MaartenMandemaker een Fella SM320 TL KC. De maaier heeft een goed maaibeeld, en door de midden ophanging met bodemdrukregeling trekt deze ook niet zwaar, met de optie breedspreid én meesen snelwissel gewoon een goede maaier. Wel is dit type maar erg zwaar, weegt een dikke 1250kg.
JD5620
Quote @marco955:
loonwerker hier in de buurt heeft zijn fella vlinder maaier er uit gedaan , met de 1e snee ging het zeer moeizaam heeft nu een kuhn vlindermaaier en een fella vlindermaaier , maar het verschil is duidelijk merkbaar kuhn trekt lichter
loonwerker vlak bij heeft zelfde gedaan die Fella maaier maaide voor geen meter maaibeeld was niet mooi en hij heeft nu een kuhn trippel en dat verschil kun je duidelijk zien.
JD5620
@ErikMFgek mijn ervaring is dat Fella schijven maaiers niet mooi maaien, maar de trommel maaiers van Fella maaien wel mooi en verder Fella is super merk alleen de schijven maaiers zijn minder. Schudders en harken zijn ook degelijk en goed.
rosco91
Hier in de buurt zie je overwegend Fella, weinig onderhoud, degelijk maaibeeld en gaan bij normaal gebruik (normaal glad land zonder stenen en geen schade van palen) jaren mee. Zeker aan te raden.
CaseCS130
Wij hebben ook een setje Fella. Bevallen prima. Grootste pluspunt is voor mij de onderhoudsvrije kneuzer, geen busjes en boutjes die uit kunnen slijten. Trekt duidelijk lichter dan onze oude Krone combi.
Verder is de staat van de machine en de hoeveelheid gebruik ervan belangrijker als je tweedehands koopt als het merk denk ik.
Bij extreme dikke sneden zal een schijvenmaaier ook wat minder mooi maaien als een trommelmaaier. Als het gewas plat ligt heeft een schijvenmaaier de neiging er overheen te lopen.
Hebben 7 jaar met een SM 320 gemaaid, was gewoon een fijne maaier met breedspreid en snelwissel voor de messen. Nooit geen problemen mee gehad in die 7 seizoenen. T.O.V. de SM310 TL KC is het gewicht van een 320 een stuk minder, een voordeel als je een wat lichtere trekker hebt. De bodemvolging is wat minder bij een zijophanging, maar zeker niet slecht. Met 90 pk was er prima mee te werken. Een voordeel van die 320 is dat je de kappen/doeken helemaal op kunt klappen, en zo vrij toegang hebt met messen wisselen en schoonmaken. We hebben nu een SM310 met middenophanging.
@R. Hogenhout

Hoi, dkuipers verkoopt alleen veel fella omdat hij ontzettend scherp kan, net zoals zen trekkers ( geen grap hoor er verschillende boeren en dealers over, ook men eigen broer die er werkt). Hij kan 1000 euro goedkoper met een fella maaier dan een andere fella dealer. ( boer die daar een kocht).
reinder-mf
@Deutz 8006spezial Oke, daar weet ik niks van, weet alleen dat 'ie veel spul afzet 😃
JD5620
Quote @Deutz 8006spezial:
Hoi, dkuipers verkoopt alleen veel fella omdat hij ontzettend scherp kan,
van daar al die MF trekkers die hier rond rijden 😃 Dkuipers boert aardig aan de weg ja als je ziet hoe die gegroeid is de laatste jaren.
ErikMFgek
Even voor het beeld het gaat om deze maaier: tractors-and-machinery.com/site_display_content.ph…

bouwjaar staat er niet bij maar lijkt mij een mooie maaier.
ljdekker
Hier het 8e seizoen nu met een 911 dacht ik. Simpele maaier die het goed doet. Zou hem zo weer kopen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
28