Mc-Cormick MC 115 - aftakas valt uit

Bij onze Cormick doet zich het probleem voor dat de aftakas wordt uitgeschakeld tijdens het werk. dit gebeurt zonder aanwijsbare reden. de ene keer bij het schakelen van de powershift, de andere keer gewoon tijdens een constante snelheid en toerental.
de storingscode die aangegeven wordt is 63.

de aan uit schakelaar van de aftakas is al vervangen, maar dat hielp niet. ook calibreren hielp niet.

we zijn momenteel al met de dealer aan het zoeken naar de oorzaak, maar hopelijk kent iemand op tractorfan dit probleem en weet iemand waar we moeten zoeken of wat de oplossing is.

alvast bedankt.
gypCaseXL

Reacties

Fendt4life
Je pakket druk is ook allemaal in orde?
9115
Aftakas sensor van de draaisnelheid werkt wel goed?
TomH
Is waarschijnlijk je aftakas toerental sensor.
Dairy-Special
Het kan inderdaad de toerentalsensor van de aftakas zijn, deze gaan weleens stuk. Zit aan de rechterkant achter in de transmissie.
Kijk ook of de v-snaren goed strak zitten, als deze slippen gaat de aftakas ook uit.
trean
Het zou ook een kabelbeschadiging kunnen zijn of een loszittende stekker.
casejxu
Zou ook bij de toerental sensor gaan zoeken... dynamo ook even testen... als deze niet heel goed meer is kan het zijn dat hij soms tekort stroom krijgt en uitvalt
mrpieter
Als eerst de vriem van de dynamo goed spannen. Het toerental van de dynamo wordt vergeleken met het toerental van de sensor bij de aftakas achter.
Zodra er een flinke afwijking is gooit de computer de aftakas uit. Het lampje naast de aftakasknop gaat dan langzaam knipperen.
gypCaseXL
Bedankt voor de reacties. Momenteel vertrouwen we de dynamo niet helemaal. De spanning zou toch hoger moeten worden dan 6.5 Volt zodra je alle verlichting aangooit? Hij zakt wel kort terug als je de verlichting uitzet.
Maar verder zijn wij geen kei in elektronica 😄
NoFarmersNoFood
@gypCaseXL Hoi wij hebben het probleem ook en we wilde weten of je het probleem had opgelost en wat je hebt gedaan?
gypCaseXL
@NoFarmersNoFood Hoi, sorry voor de late reactie. Bij ons zorgde een zwakke dynamo voor de problemen, aangezien de computer het motor toerental berekend op basis van de frequentie van de dynamo. Een nieuwe dynamo en nooit geen last meer gehad tot op de dag van vandaag.
NoFarmersNoFood
@gypCaseXL bedankt voor je antwoord en we gaan t ook proberen
Dairy-Special
Geeft de trekker de motortoeren op het dashbord wel goed aan als de aftakas plotseling uit gaat?
We hebben wel een paar keer gehad dat de dynamo inwendig kapot was en dat hierdoor de motortoeren soms niet goed aangegeven werden.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick MC 115 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!