Messenbalk fronthef tbv snijden stro, hooi & gras

Goedendag,

Ik weet dat er apparatuur bestaat om gras en stro in een aparte werkgang (of in de fronthef) te snijden om het vervolgens in b.v. kleine pakken te persen. O.a deutz-Fahr heeft ze in het verleden op de markt gebracht.

Ik ben al wat aan het zoeken geweest, maar kan niets vinden. Wie weet de benaming van zo'n ding (een type naam b.v.) of weet misschien iemand zo'n ding te koop te staan?

Dank, Jan
dx11

Reacties

bikkertie
Bedoel je zo'n losse kneuzer? Krone heeft ook wel zo'n "hakselaar" voor de pickup aan
dx11
@bikkertie nee, dat bedoel ik niet. Het is gewoon een pick-up met een messenbalk van een opraapwagen in de fronthef. De pick-up pakt de wiers op, vervolgens wordt het gesneden en weer neergegooid. De pers achter de trekker pakt het weer op en drukt het in de baal
JoranK
dx11
@JoranK nee, dat is gewoon een losse kneuzer, deze gebruik je direct na het maaien, voor het schudden uit. opzich lijkt de machine er wel op, maar de werking en het doel is compleet anders
Wimsumar
Beste DX11: Rijdt er in een aparte werrkgang over met een opraapsnijwagen. (Oprapen-->snijden--> direct weer afstorten).

Ik verwacht een fiasco bij het idee van voorsnijden:
Veel verlies van te klein geworden delen.
dx11
Quote @Wimsumar:
Veel verlies van te klein geworden delen
Dat lijkt mij ook idd. Toch lijkt mij het proberen waard. Het probleem bij het snijden met een opraapsnijwagen lijkt mij de grote bulten die gevormd worden
Wimsumar
Beste DX11:
Quote @dx11:
grote bulten

Ja, de rijsnelheid zal in evenredigheid moeten met de draaisnelheid van de bodemketting.
Voordeel is dat je zonder in machines te investeren, met bestaand/aanwezig materiaal, de proef op de som kan nemen.
Bovendien, een pers zal zich niet erg gauw 'verslikken' in een bult gesneden materiaal.

Ik heb het 1X gezien dat ze dit deden met natuurhooi om er vervolgens grootpakken (toen grootpakpersen nog geen snijsysteem hadden) te persen. (Hierbij speelde het vermorsen eigenlijk geen rol).
Fast Eddy
@dx11

Ik weet wat je bedoelt. Voor 2 jaar terug zag ik loonbedrijf B.Scheper uit Westerbork nog met zo`n ding rond rijden.
bakker
bedoel je dit
dx11
@bakker Exact zoeen!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!