Fordson Dexta - 16 vs 19 inch

Beste Dexta fans en kenners,

Ik zal me eerst even voorstellen. Mijn naam is Henri en heb gisteren voor het eerst in mijn leven een tractor gekocht, een Dexta. Super blij mee natuurlijk! Er moet nog wel wat aan gedaan worden. Zo zijn de remmen moddervet (remt voor geen centimeter) en zijn de voorbanden versleten. Nu mijn vraag: ik keek net op Histoparts.nl voor nieuwe banden, en zag dat nieuwe wielen niet veel duurder zijn dan slechts een nieuw setje banden.

Ik zag dat er keuze was tussen 16 en 19 inch. Momenteel zit er 16 op, maar kan ik zonder problemen overstappen op 19? Vind ik persoonlijk wat mooier.

Ik wil de Dexta verder zo veel mogelijk origineel houden.

Al een hoop informatie op dit forum gevonden, erg fijn.

Groet, Henri

Deel dit topic

dextakid

Reacties

erik9831
Beste Dextakid, welkom op tractorfan en proficiat met je aankoop. Hopelijk zul je er veel geniet van hebben.

Ik kan je helaas niet helpen met je vraag, maar hier zit zeker kennis genoeg om je vraag te beantwoorden.
kramer
Hier kan je zien wat er standaard onder zit.
konedata.net/Traktorit/fordsonDexta.htm/
kramer
Jij zal waarschijnlijk 4.00x19 bedoelen, en dan krijg je dit, en dat kan altijd.

(klik om te vergroten)

Fordson Dexta
Foto van een Fordson Dexta, bezig met poseren.
wouterdp
Er hebben dexta's gelopen met 19 inch voorwielen, dit waren hoofdzakelijk de standaardmodellen zonder dubbele koppeling en met nog een gewone zitting met bladveer.
oldtimergek
19 inch hoort niet op een dexta.( althans is mijn mening , lijkt wat ielig ) 600 x 16 inch voor en 12,4 x 28 inch achter. 19 inch zit wel onder de Fordson major types. Als je bredere banden als 600 voor wilt op een dexta dan zal dat niet gaan passen, dan komen ze nl tegen de fusee pennen aan. Dan zal je de velg aan moeten passen. Ik heb een set banden onder mijn andere super dexta van 750 x 16 maar de velgen het binnen hart eruit geslepen en er weer anders ingelast. En dan zitten de ventielen aan de binnenkant ipv buitenkant.
dextakid
Ik bedoelde idd 4.00x19, breder hoeft wat mij betreft niet omdat dit alleen maar zwaarder stuurt. Ik ga de Dexta alleen gebruiken in de stad, dus sturen en remmen zijn de belangrijkste dingen.

Dank voor de reacties.
ADB996
@dextakid sturen op zich valt wel mee, dit komt omdat de tractor niet zo heel zwaar is. want je moet toch altijd rijden om te kunnen sturen.
john deere 1120
Wat ga je zoal doen in de stad met je dexta?
dextakid
Dat is een goede vraag @john deere 1120, om eerlijk te zijn weet ik dat nog niet zo goed. Gratis parkeren is iig één ding. Verder wil ik de dexta voor evenementen gaan gebruiken. Is toch een charmant leuk trekkertje wat zeker niet zou misstaan op events.
dextakid
Misschien dat jullie nog ideeën hebben 😉? Het is misschien niet zo conventioneel, maar ik vind het gewoon erg mooi om op een tractor te rijden.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!