Illustratie van:

Massey Ferguson 135 - gelijkvormigheidsattest

Hallo,

Weet iemand hoe een gelijkvormigheidsattest van een trekker uit het jaar 68 er uitziet ? en of dit toen verplicht was te hebben ? ( Belgie)

Ik heb hier papieren liggen van een mf 135 . De papieren zelf zijn in mindere staat en zijn hier en daar onleesbaar. De papieren zijn over de keuring maar weet niet of een er van een gelijkvormigheidsattest is.

Alvast bedankt !

Deel dit topic

Reacties

Kevin_dexta
Dat is normaal een 10cm of 15cm ofzo dacht ik.. Kleine rechthoek en normaal heeft iedere Belgische tractor dat.
TE20
Lees net op een forum dat voor trekkers het gelijkvormigheidsattest maar verplicht werd vanaf 15/09/1969. Deze trekker is van 68.

@Kevin_dexta
Ik heb hier een kartonnen papier liggen waarop staat wanneer werd geschouwd. Heb ook nog een papier van 15x 15 ongeveer met daarop allerlei kenmerken van de trekker ( pvg nr , koetswerk , drijfassen , max gewicht op iedere as , max sleep , afstand tussen assen enz. ), bovenaan staat er automobielinspectie en de rest is niet meer leesbaar . wat voor papier is dit dan ?
KubotaB6001
Gelijkvormigheidsattest is van Juni '68 ingevoerd in België. Als de trekker zijn eerste inschrijving had voor die datum is er geen gelijkvormigheidsattest nodig om hem in te schrijven (het was er immers nooit bij). Het enige dat je dan nodig hebt is een oud inschrijvingsbewijs met het chassisnummer en de datum van eerste inschrijving op vermeld. Was bij mijn Deutz D5505 ook zo (BJ '65)
KubotaB6001
@TE20 Dat papier maakt de keuring dan zelf op, omdat er geen gelijkvormigheidsattest bij is. Hierop staan dan toch enkele maten en gewichten bij die zij zelf hebben vastgesteld en die de politie dus kan controleren.
jelledexta
@KubotaB6001 ik ben wel benieuwd wat dat is zo'n test. Ofwel, Wat betekent dat gelijkvormigheidsattest??? 😛
valmet6400power
Quote @jelledexta:
gelijkvormigheidsattest

Keuringsbewijs 😄
TE20
@KubotaB6001 bedankt , de trekker is ingeschreven in maar van 68 dus dat was niet nodig. Zal dus ook dat papier zijn die de keuring zelf opgemaakt heeft dat ik hier liggen heb.

Vraag dit omdat ik de trekker wil laten overzetten van naam ( vader op zoon ) zou ik er dan ook van af raken met een administratieve keuring zoals we al met een andere trekker gedaan hebben of is een technische keuring verplicht bij het niet hebben van een gelijkvormigheidsattest ?
KubotaB6001
@TE20 Daar heb ik eigenlijk geen flauw idee van, maar het lijkt mij van niet, het zgn 'identificatieverslag' vervangt jouw gelijkvormigheidsattest. Ik zou het gewoon navragen op de keuring.
KubotaB6001
@jelledexta Het document dat de invoerder afgeeft bij elk voertuig met chassisnummer, type en alle technische specificaties zoals maten en gewichten. Een beschrijving van het voertuig als het ware. Is dat in Nederland dan ook niet bij auto's aanwezig?
TE20
@KubotaB6001
k zal het anders vragen, ik denk dat jij jouw trekker ook moeten laten herkeuren hebt bij aankoop. Werd dat blad met specificaties dan vernieuwd of niet ? Indien niet zal ik er met administratieve keuring wel vanaf raken , kost gespaard 😃
KubotaB6001
@TE20 Ja, identificatieverslag heet dat. Dat werd vernieuwd ja, maar ze hebben letterlijk het oude overgenomen zonder ook maar iets te meten. Het grappige aan de zaak is dan nog dat mijn deutz een mtm van 3900kg meekreeg af fabriek (staat op het typeplaatje) maar de helden van de keuring hebben deze op 4000kg vastgelegd naar eigen goeddunken. Het typeplaatje is immers waardeloos, het is het gelijkvormigheidsattest en het chassisnummer dat telt.
Ze waren wel heel vriendelijk omdat ik dat oude identificatieverslag nog had (ahja, was weer werk gespaard voor hen uiteraard :-D)
TE20
@KubotaB6001

Haha , zal eens langs gaan om een administratieve keuring, wie niet waagt niet wint 😃
Zit nogal wat speling op de vooras en sturing, is een kost gespaard als hij niet moet herkeurd worden 😃

bedankt voor je reactie alvast 😉
KubotaB6001
@TE20 Graag gedaan 😄
Tim-MF3080
Vader naar zoon moet normaal gezien niet opnieuw gekeurd worden

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
15