Illustratie van:

Fordson Dexta - Nu ik toch bezig ben.

Beste leden,

Een aantal dingen moeten gedaan worden aan mijn Dexta. Zo moeten de voorbanden hoognodig vervangen worden, en de remmen vetvrij gemaakt worden. Concreet haal ik dus alle wielen eraf en maak ik de remtrommel open. Zijn er zaken waarvan jullie op voorhand zeggen; nou als je er toch mee bezig bent, bestel dan ook onderdeel x, want dat is vaak stuk en je zit er toch al in de buurt.

Ik doel met name op lagers, keringen dat soort dingen.

Dank alvast!

Deel dit topic

Reacties

dennis fordson
Je remmen worden niet zomaar vet.
misschien lekt er een kering ofzo
fordsondexta200
Aftakaskeering en krukas keering dat zijn vaak problemen bij dexta's
RobDeutz104
Keerringen achter ook, daarom zijn de remmen vet
lutje-ford
Wat robDeutz104 ook schrijft als de remmen achter nat worden lekken de keeringen van de achteras ga die vervangen en de lagers zou ik ook gelijk doen heb je er geen omkijken meer naar als je technische gegevens zoekt ik heb op mijn site een werkplaatshandboek over de Fordson dexta.
Veel succes.
[url]www.lutje-ford.nl[/url]
dextakid
Dank allemaal. En heb stiekem al door je website zitten pluizen @Ludje-ford. Erg blij dat het zo goed online gedocumenteerd staat.

Heb ik nog speciale tools voor het vervangen van de kering en lagers, of is het zonder ook goed te doen?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!