Same Minitauro 60 - brandstoffilter ontluchten?

Ik heb afgelopen week een trekkertje gekocht om aan te sleutelen maar nu heb ik het brandstoffilter vervangen omdat deze gescheurd was alleen nu zit er lucht in de terugvoerslang en de brandstofpomp en daardoor loopt hij niet. wie weet hoe ik dit op kan lossen?

alvast bedankt.
valyMF

Reacties

Wimsumar
Beste ValyMF:

PDF-blz 60:
Brandstoffilter ontluchten: schroefje nr 7 iets losdraaien en met handpompje diesel doorpompen tot het luchtbelvrij uitstroomt.

Brandstofpomp ontluchten:

Schroefje nr 9 (blz 62) iets losdraaien en wederom diesel doorpompen.

Vervolgens de verstuiverleidingen iets losdraaien (bij de verstuiver) en doorstarten tot diesel uitstroomt. Dan leiding weer vast. Startklaar.

[url]vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…]
Minitauro
Beste valymf, volg de aanwijzingen van Wimsumar dan komt het goed. 😉
Wimsumar
Beste ValyMF: Op blz 66 zie je het brandstofopvoerpompje staan (2 verschillende mogelijkheden). Hierin zit een filtertje ( "buisje" nr. 8 ). Maak dat nu ook even schoon.
Bij het onderste type zit het filterplaatje onder het "bolhoedje".

Wat mij niet bevalt is dat je schrijft dat het brandstoffilter opengescheurd is. Dit kan eigenlijk alleen maar als er water in plaats van diesel in heeft gezeten en bevroren is geweest.
De kans is groot dat je dan een kat in de zak aangesmeerd hebt gekregen. 😞
joop-same
ValyMF: het boutje sleutel 13 op het filter losdraaien en pompen tot er geen lucht meer komt, dan dichtdraaien en het boutje op de pomp sleutel 10 losdraaien en ook weer pompen
tot er geen lucht meer komt dan boutje dichtdraaien en handgas op half en de koudstartknop uittrekken en dan starten als verder alles goed is dan loopt hij.
De verstuiver leiding losdraaien is hier niet nodig, je zou
wel eerst het brandstof systeem kraan en zeefje schoon kunnen maken.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Minitauro 60 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!