International 733 - International 733, zelfgemaakt dop?????

Ik heb vanmiddag mijn nieuwe spruitstuk en de uitlaatbocht op de trekker gezet, nu heb ik de "dop" (zie foto 1), hierbij beschadigd en nu lekt deze koelvloeistof, waar in het begin trouwens een hoop roest bij zat. Ik heb deze eraf gedraaid maar volgensmij is het gewoon een zelf in elkaar gebouwd dop, of heeft het nog een reden of functie? Waar de 'dop' op moet is te zien op de tweede foto bij de schroefdraad.

tractorfan.nl/picture/866284/

En

tractorfan.nl/picture/866287/
Niek123

Reacties

tom xla
Is denk gewoon een aftap punt wat een van de vorige eigenaren bedacht heeft.
Niek123
@tom xla Dat vind ik dan wel een beetje raar want iets verder op zit een kraantje die volgensmij voor het zelfde bedoeld is.
tom xla
Klopt, Het kan zijn dat er ooit mischien een kachel opgezeten heeft en dat die daar op aangesloten was. maar naar mijn mening kan je hem gewoon afdoppen en je koel systeem opnieuw vullen met koelvloeistof
Niek123
@tom xla Dat lijkt mij ook want nu zat hij ook gewoon afgesloten
tom xla
probleem opgelost 😉
Niek123
@tom xla Inderdaad, nu weet ik alleen niet hoe ik aan een dop kom. In iedergeval bedankt! 😃
tom xla
Als het schroefdraad van het 90* bochi erg beschadigt is, moet hem voorzichtig proberen los te draaien en dan weer zoiets na proberen te maken. en anders kijken of je er direct een stopje in kan draaien zonder die bocht.
tom xla
Wel goed opletten wat voor schroefdraad het is want anders blijft het lekken 😉
Niek123
@tom xla oke, ik zal eens even kijken of het lukt.
Fendttrisixfan
Hydraulische dop van L15 of L18 zo te zien, (sleutel 27 of 32) moeilijk te zien op de foto, kan ook kleiner zijn zoals L10 of L12
Niek123
@Fendttrisixfan Sleutel 27 inderdaad
Niek123
En wat voor koelvloeistof kan ik er het beste in gooien? Want laatst zag ik een topic dat er schuim kwam van twee verschillende soorten door elkaar of zo??
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 733 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!