2 weken langer mest uitrijden

Volgens lto, waarschijnlijk wisten ze het al een poosje...

Dit topic is ook zichtbaar op het Prikkebord

Lees meer »

paul1

Reacties

arjank110
@paul , zie site rvo, heefthet vandaag bekend gemaakt, dus of LTO het al wist???

rijksoverheid.nl/ministeries/ez/…
-1
hans m
Inderdaad Paul, LTO insiders wisten dit al langer.
Tante Sharon weet niks van hoe de landbouw in elkaar zit!!!!!!!!
TOP waarom niet eerderderderder bekend gemaakt, als het al LANGER bekend WAS LTO ? Gras aan de bult morgen zode bemesten putjes leeg, kan het weer uitspoelen richting de Indische oceaan.
dorpsrandhoeve
Had de putten nog net voor de erg natte tijd leeg laten maken. De rest is voor volgend jaar.
Erco
Hier vanochtend de laatste mest eruit gereden.
+2
oldhuus
En dat op vrijdagavond, net alle putten leeg, maar mooi, dan kunnen de laatste beetjes er ook nog uit halen.
arjan Kok
Heb nog wat te maaien en nog wat vaste mest ook de putten nog beetje aansgrabben, lto,ea bedankt
+10
Wiebren
Lachen gieren brullen, we wisten het natuurlijk eergisteren al.....maar nemen voor de gein nog een paar honderd telefoontjes op, bellen nog met Ministerie de dagen erna en zetten het na kantooruren uiteindelijk eens op de site.

Vanmiddag 16:13 voor wie het wil nakijken op m'n telefoon. pfff
+7
arjan Kok
Sorry wiebren, dat sommige van mijn collega's zo onaangenaam doen tegenover lto
+15
Wiebren
Soms ook wel met reden, over het algemeen vooral omdat het zo makkelijk is @arjankok
Mijn werk zou €5,- per boer per jaar kunnen kosten, nu kost het ongeveer €10,- per LTO-lid. Wat daarvoor gedaan wordt kan ik prima verantwoorden.
Vaak is het al moeilijk om er met je buurman uit te komen als je een afspraak wilt maken, zo heeft me 10 jaar de boer op wel geleerd. Moeten er afspraken komen voor duizenden is het nog wat lastiger maar er wordt net zo afgerekend als met de buurman.

Gelukkig zie en hoor ik vaak genoeg andere geluiden waardoor het leuk blijft om te doen.

n.b. ik vis niet naar complimenten maar wilde toch even laten merken dat ik niet zo goed tegen die boeronwaardige uitlatingen kan.
puddingbroodje
@Wiebren
goed werk!! erg praktisch besluit! wellicht dat EZ op meerdere fronten kan werken aan een soms wat praktischere invulling van één en ander!
tijdstip is gewoon erg vervelend voor mensen die met lang gras zitten of net iets te natte percelen! maar ja het zal zich redden!
+1
@Wiebren
Alle respect voor je inzet, er zit ENORM veel frustratie in de hele sector, en ook mister SJ heeft dat donders goed in de gaten, dat de grens bereikt is wat acceptatie , van het steed krapper bemesten HONDRDEN cuubs afvoeren, en dan het gezeik over amoniak natura 5000 gebieden wat nergens over gaat. En dan moet LTO en andere organisaties ook het lef hebben om over dat gezwam, geneuzel een aantal jaren niet mee te praten, misschien samen met andere europese landen. Ook de zure regen was een FABEL. (ik blijf nog lid van LTO, we stonden op het PUNT ...... )
+9
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@Wiebren: pfff

Laat je niet op de kast jagen...

Natuurlijk is het rijkelijk laat, zelf ook al twee dagen volle bak aan het rijden en heb alles net een kwartiertje geleden bezemschoon. Buurman had geen kaal land en heeft nog wat gebracht, baalt nu ook vast. Vooral melkveehouders in het Zuiden en intensieve veehouders die nog af willen voeren op tarwestoppel zullen je echt dankbaar zijn. Laat de zeurpieten mooi barsten.
+4
Wiebren
Nu het verplichte vragen aan Brussel niet hoefde is het een week sneller geregeld dan vorig jaar @Jack Rijlaarsdam.
Ministerie krijgt het verzoek van ons (en NMV en Cumela) nadat er eerder al gepolst is. Sinds dit jaar hebben we een Calamiteitenregeling (hebben we lang voor gepleit zodat ze in Den Haag wat makkelijker kunnen beslissen, er zijn een aantal kenmerken opgenomen van calamiteiten) en daar wordt al voor de tweede keer gebruik van gemaakt. Beide keren vanwege extreme neerslag, die inderdaad niet overal in NL gelijk is.
Officieel moet ook de Technische Commissie Bodem worden geraadpleegd, is direct maandagmorgen verzocht. Die leverden advies voor donderdag, dan moet er een officieel stuk in de tas van Dijksma zodat ze gisteravond kon besluiten. Vandaag moest haar collega Mansveld van IenM nog besluiten.
Dan zie je even hoe zo'n week gevuld is op 2 Ministeries waar intussen ook niet heel veel mensen meer werken aan mest. Kregen ze ook nog dagelijks telefoon van ons hoe ver het er mee stond.

En natuurlijk, als boer zou je zo'n beslissing in minder dan een minuut kunnen nemen, dat snap ik prima. Als het zo werkte gebeurde het wel.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@Wiebren: Officieel moet ook de Technische Commissie Bodem worden geraadpleegd,

Erg nieuwsgierig wat er nu in dat advies staat. Ik neem aan dat zij beoordelen of de bemesting nog opgenomen kan worden door het gewas en dat zij zich niet laten leiden door de vullingsgraad van de putten. Wellicht zijn de argumenten die zij nu aanvoeren om de termijn twee weken te verruimen bruikbaar om een meer flexibele einddatum (lees later) in te voeren.
Wiebren
Ik ook maar heb het advies (nog) niet gezien. Uit advies vorig jaar en de jaren ervoor is de Calamiteitenregeling onderbouwd. Vermoed dat ze niet alleen positief geadviseerd hebben en de Staatssecretaris ook andere zaken meegewogen heeft.
Die Calamiteitenregeling gaat in op extreme weersomstandigheden en schade door plagen en droogte (van belang voor engerlingen bijv.)
De officiële publicatie ervan laat nog op zich wachten. Als die er is kan er ook weer gescheurd worden voor emelten en engerlingen of ernstige droogteschade. Dit alleen met een taxatierapport waaruit tenminste 25% schade blijkt.
jan w
Quote:
@Wiebren: Ministerie krijgt het verzoek van ons (en NMV en Cumela)

Netjes, dat je die er ook bij noemt.
arjan Kok
Geld het voor alle grondsoorten?
Wiebren
Ja, heel NL
arjan Kok
@Wiebren
Zullen de zand boeren blij mee zijn, hoorde gisteren van veehouder die zat jl 60 ha nat land had laten maaien, maandag is het met flinke schade ingekuilt, en woensdag met super ballon banden met 1000 m3 bemest ook omdat hij bij de vorige snede de drijfmest had bewaard tot augustus, hij zal flink balen nu
de hoef
@Wiebren
jippie we kunnen hem nog een keer leeg rijden
+5
ROORDA J
Quote:
@arjan Kok: ook omdat hij bij de vorige snede de drijfmest had bewaard tot augustus, hij zal flink balen nu

wie gaat nu de mest bewaren tot augustus als je de vorige snede ook ruimte had!
arjan Kok
@ROORDA Jkan de loonwerker in een keer alles doen is misschien goedkoper, ik raad er maar na zal de vorige snede wel alleen kunstmest gestrooid hebben
+5
mlkvhoudr
Goed wiebren, morgen om 10 uur staat de koffie hier klaar, dan zal ik het even controleren 😃

En omdat ik niet verwacht had dat het zou lukken is de verrassing des te groter dat het zo waar een keertje lukt om mevrouw dijksma te overtuigen des te groter.

En daarom krijg je er van mij een gebakje bij omdat ik nu eens tevreden kan zijn over wat er bereikt is.

Wou je appel of slagroom 😄
Wiebren
10:20u: kom ik net bij de eerste mlkvhoudr in de buurt, blijkt ie in het land te zijn....mest uitrijden....;-)

ps. ik houd 'm graag tegoed, zodra ik weet waar ik moet zijn
mlkvhoudr
@Wiebren

Je komt maar een keertje aanwaaien, je hebt een pb bericht
kor v zevenhoven
Zou dit uitstel ook gelden voor de laatste KAS uit de silo?
+1
mlkvhoudr
Kas mag toch sowieso tot 15 september
+4
jan 1
Van mij mag het elk jaar wel tot half sept,tis eigenlijk een heel gedoe om precies voor einde augustus putten leeg te hebben.Wij boeren hebben ook een gezin en willen ook nog ff weekje weg.Wordt tijd dat er wat socialer met een hard werkende groep mensen word omgegaan in dit land!!
+1
casev
Begin februari is het ook vaak droger dan eind feb...

Met andere woorden: Mestrijden is op papier makkelijk te plannen, maar in de praktijk is het de natuur die bepaald wat er gebeurd....
paul1
En je mag ook niet over bevroren grond rijden, en begin februari vriest het vaak
+1
Wimsumar
Beste Kor v. Zevenhoven:
Quote @kor v zevenhoven:
uitstel ook gelden voor de laatste KAS

Nee. De uitrijdperiode voor stikstofkunstmest is "normaal" al tot 16 september.

Klik (doorklikken op stikstofkunstmest gebruiken): mijn.rvo.nl/mest-uitrijden/?inheritRedirect=true
Mc_douwel
Deze week nog effe 30ha gemaaid woensdag 18 en gister12 zouden vanmorgen komen bemesten hebben alles doorgeschoven naar de nieuwe week sinds gistermiddag 1700uur hebben ze weekend maandag weer nieuwe week
George
Hier moet het eerst nog enkele dagen drogen voordat we de vierde snede kunnen maaien , maar het weer beloofd komende week goed te worden.
+1
paul1
Hier regent het alweer..
casev
Ook hier moet het nog een paar dagen droog blijven (vanmorgen al weer 4mm regen....)

'n boer hier in de buurt had deze week net een eendagskuil gemaakt. Een zure kuil, land helemaal beurs gereden, en nu met deze regen kan hij dr ook niet meer komen met de giertank......
pieta
De vierde snede?
Dul65
Wij hebben woensdag 5e snee gemaaid, donderdag om 1200 uur gehakseld. Prima spul. 8 ha een nat hoekje laten staan. Nog geen mest gereden putten 22 aug helemaal leeg gereden.
Mc_douwel
Hier vandaag weer geen regen gehad donderdag avond 1mm voor het maaien gehad niet zo erg groeit nog genoeg
de hoef
Hier heeft het weer gegoten vanmiddag .we hebben nu wel genoeg
avondrood
Zo eind van de middag een fikse bui. Alles met elkaar zo´n 25 mm. Is nu wel weer genoeg geweest. Laat eerst de zon maar weer schijnen voor een mooie snede.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden mest , lto en uitrijden geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!