David brown 780 hef probleem.

Hallo,

ik heb mijn david brown 780 onlangs gerestaureerd. na de eerste weer startte van de trekker merkte ik dat de hef uit zich zelf omhoog kwam. de hendel gaat uit zich zelf omhoog en blijft niet in positie staan. het ventiel blokje links van de stoel heb ik in de goede stand staan. voor de restauratie heeft de hef het altijd goed gedaan, hij zakte alleen een beetje langzaam kwam waarschijnlijk door de slecht olie die er in zat. wie weet wat er mis mee is of wat er gebeurd kan zijn. ik hoop snel op reactie.

gr kay

Deel dit topic

Reacties

akkermopet
Hallo, heb je de keuze schakelaar "rechts" van de zitting wel goed staan?
Deze kun je alleen verzetten d.m.v. de rijkoppeling intrappen en de witte handel helemaal naar achteren drukken en dan kun je de keuze schakelaar verzetten.
In de meeste geval zet je hem in de middelste stand, succes.
gertdl
Volgens mij heeft dit probleem niet te maken met de stand van de schakelaar ( daar kan je de keuze maken van diepteregeling, gewone bediening of omgedraaide bediening als ik het nog goed heb)

ik denk dat dit probleem eerder te maken gaat hebben met de ventielblok inwendig, dat die ergens blijft pompen of dergelijke. misschien met het reviseren of uit elkaar halen ergens iets niet goed terug gemonteerd ofzo. een juiste oorzaak kan ik helaas niet meedelen, maar ik denk dat je probleem inwendig gaat moeten zoeken en dat het niets te maken heeft met de schakelaar.
akkermopet
@gertdl Als je de schakelaar "niet" goed bediend, heb je ook zulke klachten!
gertdl
Nooit gehad hier die dingen, maar ook wel altijd de schakelaar juist bediend. tot helemaal bovenaan trekken de hendel tot je de hoort "piepen", en dan de schakelaar verzetten.

het is het zeker waard om te proberen eerst
akkermopet
@gertdl Je moet wel de "witte" handel door de "veer" drukken. (laatste stukje door drukken en vast houden)
gertdl
Jep, weet ik. helemaal naar boven, en laatste stukje doorduwen ( in het rood gedeelte als de verf nog in tact is 😄 ), en dus inderdaad door de veer drukken en dan de schakelaar verzetten.
akkermopet
DB_KVD
Ik heb dat al veel eerder geprobeerd natuurlijk maar dat hielp helaas niet
856xlih
@DB_KVD

Je bedieningshendel van de hef blijft niet naar voren staan?
Dan moet je die 2 moeren die op de as zit van het hendel(naast je je versnellingsbakhuis) iets aandraaien.
Er zit achter die 2 moeren un frictieplaat die je aan kan stellen door de moer aan te draaien als je hendel dan blijft staan dan moet je de 2de moer teggen de andere aandraaien zoiets niet los loopt
DB_KVD
@856xlih ik ben die middag aan de gang gegaan en heb het zelfde gevonden en gedaan. maar hoort dit zo of is er toch iets inwendig kapot? of hoort dit zo? maar zo werkt het wel
856xlih
@DB_KVD als het hendel nou blijft staan en de hef loopt niet uit zich zelf omhoog terwijl het hendel nog voorin staat en hij zakt ook weer als je het hendel naar voren doe.dan is er niks aan de hand.

Ps de hef van un David brown zacht nooit snel als er niks in hangt.
Of dat er nou schoone of vieze olie in zit maakt niet uit voor het zakken.
Bjj mij op het werk (lmb de with) krijgen we weekeluk telefoontjes over de hef
wesselfendt
Wij hebben een case\David Brown 1494
Maar bij onze hef gaat de hendel uitzichzelf omhoog en de hef ook. Maar hij zakt niet langzaam. Als er gewicht inhangt dan zakt hij. Wat kan dit probleem zijn
Ik heb gehoord dat er dan nog druk in de hef komt dat er klep open blijft staan.
856xlih
@wesselfendt
Bij jou is hetzelfde aan de hand als deze 780
Je mot dan het rechtse wiel er onderuit halen (als je in de trekker zit)
Dan zie je in de wielkast un plaaatje zitten met drie m6 boutjes die mot er ook af
Dan zie je allemaal stangen
Dan mot je het stangetje opzoeken die de hef bedient
Als goed is zit die aan de achterkant van un huisje van de hef
Die stang zit weer op un plaaatje die op un asje geschoven zit
Op het asj3 zit aan de achterkant 2 moeren (sleutel 19)
Die mot je aandraaien zoals ik hier boven al verteld het
Succes

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
6