Verf op JohnDeere motorkap laat los.

Hallo,

Bij onze JohnDeere 5720 laat de verf (Een beetje) los op de motor kap.. Het zijn slechts een paar kleine plekjes. Maar natuurlijk wel zonde! 😉

Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn? :?
Slecht verfwerk vanuit de JD fabriek mischien?

En wat zouden we hier het beste aan kunnen doen?

Foto:

Deel dit topic

Reacties

fiatfan
Niet zo vaak met de hogedrukspuit erop. dat is voor geen enkele trekker goed. onze 20 serie zit nog goed in de lak, en krijgt 2x per jaar een wasbeurt. met kerst en met pasen!
gertdl
Had ik ook met mijn vorige new holland. daar ging de verf ook af van 1 helft van de motorkap en van de spatborden achteraan. dit was bij velen het geval van dat bouwjaar. dit had te maken met een slechte laag grondverf waar de lak laag los van kwam. begon ook met een plekje, maar het betert er niet op en blijft niet bij een plekje...

zonde, maar je zit er mee...
Mc Fendt
De plekjes goed kaal maken en opschuren, opnieuw in grondverf en kleur
robbin lamers
Verkopen en een roestige kopen. Dan let je er niet meer zo op. 😉 misschien verven.
JohnDeere5720
Quote @fiatfan:
niet zo vaak met de hogedrukspuit erop

Dat is het em juist.. Hij word maar 2 keer per jaar echt met de hoge drukspuit gedaan.. Voor de winter, en een keer tussendoor. Ook dan word er niet van dichtbij op gespoten maar van verder af geblazen zegmaar 😞
JohnDeere5720
@Mc Fendt Krijg je dan geen rare plekjes waarvan de kleuren verschillen? (Verkleurd)

Ook op die zelfde kant zitten HELE KLEINE bobbeltjes in ''onder'' het verf, of heeft dat daar ook mee te maken.
Mc Fendt
Je krijg een beetje kleur verschil, maar van afstand zie je dat niet.

Die kleine bobbeltjes zouden van het roesten onder de verf kunnen komen?
erik9831
@JohnDeere5720 Is uiteraard niet zo leuk, maar anderzijds ... Als de trekker al van 2007 is, dan kan er al wel eens iets aankomen. Jullie letten er nu op, maar ik denk dat er andere zijn die er nog veel slechter aan toe zijn. Maar dit is geen excuus uiteraard.

Wat je misschien kan doen, lichtjes opschuren en eventueel met een klein verfborsteltje bijwerken. Helaas zie je dit ook wel een beetje van dichtbij. Maar het zorgt er misschien wel voor dat hij niet verder afbrokkelt.

Moest het dan ooit echt heel erg worden, dan kan je altijd overwegen om hem helemaal af te schuren en opnieuw in de verf te zetten.

@Mc Fendt Zijn deze motorkappen nog van metaal gemaakt ?
case-jannes
Je kunt beter een beetje kleur verschil hebben dan dit 😉
johndeere 2650
Als je hem heel netjes wil hebben kun je beste naar een spuiter brengen,dan zul je ook niks van zien zie van kleur verschil,wat voor motorkap is dit? Kunstof of ijzer?
johndeere 2650
Zag op je andere foto dat je hem hebt gewaxt,heb je dat met machientje gedaan?
jehan
@JohnDeere5720 hoe oud is die trekker?
JD6930
Bij onze 20 serie zijn op de motorkap enkel de dealerstickers wat afgebladerd maar de trekker zit nog strak in de lak op de hef na dan.
koenjohndeere
Bij onze jd 6130 zijn de velgen ook helemaal verkleurd echt zonde gewoon
Jasperfendt
@JD6930 Heeft de kok slechte stickers dan? :LOL:
fiatfan
@Jasperfendt ja dat klopt echt. De JD stickers en die van louis nagel zitten muurvast. Maar die van de dealer zijn al de derde...
rickjd
@Jasperfendt
onze dealer wel , goede service van de dealer maar stickers plakken is niet hun ding! overal bobbeltjes bij allemaal nieuwe JD's en ook bij onze oudere
StevenBomers
Komt door de kunststof motorkap..
Is helaas verder weinig aan te doen, ja spuiten is een optie
JD6930
Quote @fiatfan:
@Jasperfendt ja dat klopt echt. De JD stickers en die van louis nagel zitten muurvast. Maar die van de dealer zijn al de derde...

Feun/hoge drukspuit doet wonderen als je zo'n stickers er af wil halen ja. 😛

Die van Nagel en JD zitten inderdaad ook bij ons op de 20 serie nog muurvast. Zelfs op de oude. Al zit daar die van de Kok ook muurvast op...

Wij halen de dealerstickers er niet af, van de trekkers/machines. Bij de 20 serie zijn de ''De Kok'' stickers er inmiddels wel wat afgeblaterd. Maar dat is niet enkel door af en toe af spuiten wand zo vaak komt ie niet in aanraking met de hoge druk spuit volgensmij, enkel na veel landwerk etc. dat ie er zo uit ziet dat ie bijv. meer groen is van gras als van JD groen. 😛
valmet 8500
@JohnDeere5720 je kan ook gewoon een potje/tube kopen van de kleurcode fan de trekker en dan zie je er niks meer fan ff polijste
GROENEDEERE
Met wat voor hogedrukreiniger maken jullie de trekker schoon? Vuilfrees of gewone spuitlans? En Is het een stoomcleaner?
Boemrang
@JohnDeere5720
Dat hebben die John Deere's..
Gewoon rood wit spuiten, alles opgelost.... 😄
Fast Eddy
De 6520 bij ons op het werk heeft het zelfde probleem als jij hebt.
CaseCS130
Een hogedrukreiniger in de verkeerde handen kan ook met gemak dit resultaat leveren. Daar heb je maar 1 keer voor nodig. Dus ik zou daar wel terughoudend mee zijn of 100% zeker zijn dat daar geen foutje mee gemaakt wordt.
JohnDeere5720
@MC Fendt @johndeere 2650 @jehan @GROENDEERE @Boemrang @CaseCS130

De trekker is van 2007, dus vrij nieuw..
Het is een kunststoffen motor kap, en dus lijkt het mij moeilijk om zelf goed te verven en aan stippen (Tips misschien om goed kunststof te verven?)

We spuiten schoon met een gewone spuitlans, maar op de motor kap is dat van meer dan een halve meter tot meter... Dus dat kan het niet zo snel zijn. Want daar zit nooit echt iets ''aangekoekt''.

En we houden al rekening met de stoom cleaner, maar eens in het jaar mer wat warm lauw water op de trekker (Meestal voor de winter''slaap'')

Het waxen heb ik gedaan met een gewoon gele poetslap van de Action 😛 en er zachtjes over heen gepoetst. (Het vuil en stof wat er dan allemaal op komt gaat er de volgende keer VEEL makkelijker af, plus dat als het een keer regent is alle stof er ook weer automatisch van af omdat het water er dan afrolt met de stof erbij)

Ohja Boemrang, rood en wit komt hier niet :mrgreen:

Maar dit is dus waarschijnlijk van fabriek af al een beetje slecht geverfd?
Ohja, de trekker had deze plekjes (Maar dan de helft kleiner) al toen we hem kochten.. Hij kwam met 4600uur bij een tuinder uit Engeland vandaan.

Alle vragen zijn nu volgens mij Beantwoord (Beetje zonder volgorde) 😃

Iedergeval allemaal BEDANKT!
JohnDeere5720
Quote @erik9831:
maar ik denk dat er andere zijn die er nog veel slechter aan toe zijn.

Hmm, waarschijnlijk wel ja 😉

Maar het is wel zonde inderdaad.. Als het maar niet groter word (Kan ik er mee leven), Dus beetje schuren en aanstippen?
Met gewone JD verf bij de dealer vandaan? (Door de zon is de kleur wel iets verandert)
Boemrang
Quote @JohnDeere5720:
Alle vragen zijn nu volgens mij Beantwoord (Beetje zonder volgorde) 😃

Iedergeval allemaal BEDANKT!

Daar zijn wij toch ook voor, of had je weer anders verwacht... 😃
JohnDeere5720
Quote @Boemrang:
of had je weer anders verwacht... :D

Ik heb nooit iets anders verwacht 😉 😛
mbvaltra
Quote @JohnDeere5720:
De trekker is van 2007, dus vrij nieuw..

Dat is inmiddels ook al 7 jaar geleden en er zullen altijd wel een paar krasjes op komen.
deeremeneer
Je zou met waterproof schuurpapier P1000 of zo de randjes om de beschadiging kunnen vlakken en dan met een primer voor kunststof puiten om het vervolgens met een airbrush spuitje weer groen te maken.
JD3010
@deeremeneer Mijn 6420 heeft het ook een heel klein beetje, niet hinderlijk. De 6320 was over de hele lengte kaal op de rand, dat is toen bijgespoten.
deeremeneer
@JD3010 Ik zie het inderdaad wel vaker. Als je het niet erg vind kun je het inderdaad zo laten.
JD3010
@deeremeneer Op die 6420 zijn het ter grootte van een speldenknop, je moet er heel dicht bij staan om het te zien. Van die 6320 dacht ik eerst dat er wat lacht geraspt was, maar de kap was niet beschadigd. Dat vond ik toen wel vreemd,
redgiant
Tis altijd vervelend. De New Holland 8340 van bouwjaar '97 waar ik weleens tractorpulling mee rij heeft bijna niks geen blauw meer op de kap. Superlelijk, maar ik heb het weleens vaker gezien bij dat type.Ik vraag me ook af wat hier de oorzaak van kan zijn.Wellicht gaan we het deze winter eens aanpakken. Word ook slechts 2 a 3 keer per jaar schoongespoten.
jammermaarhelaas
@redgiant

De eersten van de 40 serie hadden dit, naar ik heb gehoord lag de oorzaak in de grondverf.
jammermaarhelaas
@JohnDeere5720

Advies zoals van @deeremeneer is uiteraard prima en geeft een goed resultaat.

Als je snel en eenvoudig klaar wilt zijn zou je ook met een klein penceeltje gewoon wat JD groen (let even op de juiste kleur groen, misschien heeft JD zijn groen in de loop van de tijd nog weer veranderd) op de zwarte vlekken kunnen verven (eerst even de ondergrond lichtjes opruwen met watervast schuurpapier, en de randen laten staan, hier ga je straks binnen verven). De kleur is dan nagenoeg gelijk, en als je het netjes doet (dus niet dik) zal het alleen jou, of een autospuiter nog opvallen.
redgiant
@jammermaarhelaas

Ok maar dit is er 1 van de laatste generatie

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
37
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
5