Illustratie van:

Deutz-Fahr DX 6.10 - Vooras reductiepot gebroken

Hallo,

Ik heb een vraagje, het luidt als volgt:

De reducteur (reductiepot) van onze dx 6.10 is gebroken.

De dichting was kapot aan het wiel en de vorige eigenaar heeft ermee zonder olie gereden ==> gevolg alles vastgelopen en schade aan satellieten en kroonwiel. Het is een zf vooras apl-345.

We zouden dit graag vermaken maar nieuwe voorasstukken kosten al bijna de helft van de waarde die de tractor nog heeft. Nu heb ik op internet een Zf vooras gevonden van een jd, een apl-325.

Nu is mijn vraag: weet iemand of deze reducteurs van beide voorassen dezelfde zijn?

Dank bij voorbaat.

Deel dit topic

Reacties

Denk dat niemand dit zo snel weet. Beste kun je even op de site zoeken van ZF. Hier staat ergens een vrij toegankelijk onderdelen programma op. Kun je op zowel serienummer/type/bouwjaar van je trekker zoeken als op het nummer wat op de vooras staat. Stückliste ofzoiets staat op het typeplaatje van de vooras. Binnen een bepaalde serie van ZF kan ook best veel verschil zitten. Beste voer je dat nummer in bij zf, van beide assen. En dan vergelijk je de onderdeelnummers die je nodig hebt of ze hetzelfde zijn. Dan weet je het 100% zeker.
Wimsumar
Beste ClercKDeutzfan: Is functionerende 4-w.d. echt nodig?
Informeer bij demontagebedrijven.

agri-parts.nl/onderdeel/deutz/…

Anders: monteer nieuwe lagers en laat kroonwiel/satelieten achterwege.
Fendt 615 fan
Bel even met meindertsma in tiel het trekker demontage bedrijf voor alleen een nieuwe (2e handse) pot misschien valt je de prijs wel mee.
KubotaB6001
Heel onwaarschijnlijk dat dat past, binnen één serie (de 300 in jouw geval) zitten al veel verschillen qua sterkte, en per type as zijn er dan nog eens verschillende versies gemaakt met verschillende tandwielen afhankelijk van 30/40 kmh en dan ook nog afhankelijk van het type versnellingsbak, een ZF-versnellingsbak heeft immers niet noodzakelijk een even groot tandwiel voor de 4wd dan een deutz of een jd versnellingsbak.
clerckdeutzfan
Bedankt allemaal voor jullie info!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr DX 6.10 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
3