Achterbrugolie international 323

Goedendag.

Ik heb laatst een international 323 gekocht en deze wil best een beetje gieren in de achterbrug.

Nou wil ik olie vervangen van de achterbrug want deze zit er geloof ik al 20 jaar op volgens de eerste eigenaar, tja zulke mensen hej dr ook bij.

Maar nu lees ik overal dikke olie vermindert het gieren achterin, mijn 323 heeft agriomatic en een 8 + 2 bak.

Mijn vraag luidt, wat is nou de dikste olie wat ik erop zou kunnen doen, nu zit er bijna water op zo dun ???

Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Bedankt.

Deel dit topic

Reacties

RvM96
Als jouw 323 een agriomatic bak heeft dan mag er géén dikkere olie op, dan loopt je agriomatic stuk. Er hoort hytran olie op (vrij dunne olie)
Jasper83
In de bak hytran ultra idd. Ff naar de case dealer! In de trompetten 80w90.
stevenb
Zit de versnellingsbak en achterbrug apart dan ????
Jasper83
Bij mijn 624 agriomatic wel ja.
Ff kijken of je trompetten 2 pluggen hebben 1 onderop en 1 horizontaal in t midden.
ErDee
Hoho er is verschil tussen de agriomatic-s van de 523 en 624 en zo, en de agriomatic van de d-serie en de kleine trekkers als de 323 423 etc. Deze krijgen 80W90GL4 op de versnellingsbak, bij hun is de versnellingsbak de achterbrug en de trompetten allemaal 1 olieplas
stevenb
Zou dat kloppen van een grote plas, ik kan de achterbrug achteraan peilen net een peilstok en onderaan aftappen, bij de versnellingsbak kan ik hem ook bijvullen en onderaan de zijkant aftappen of hoort dit bij deze trekkers ????
ErDee
@stevenb ehm... wat jij boven op peilt is de hydrauliekolie. Versnellingsbakolie tap je onderop af en vul je tot aan de plug aan de zijkant, en vullen kun je hem via daar of via de ontluchtingsbout bovenop de versnellingsbak

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
7