Same Minitauro 60 - olie nivo hef vs versnellingsbak nivo

Beste,

Ik heb sinds binnenkort een same minitauro60, nu heb ik de olie nivo's gecontroleerd en kom ik tot de conclusive dat er geen/ weinig olie in de bak van de hef zit en teveel in de versnellingsbak/achterbrug zit. Kan het zijn dat de olie ergenst weg loopt naar de versnellingsbak? Ook gaat de hef schokkerig heeft dit iets met elkaar te maken?

Alvast bedankt
Cris
cris1974

Reacties

Minitauro
Beste Cris, als er olie van de hefkast naar de bak zou lekken betekent dat de afdichting tussen de hefcilinder onder de hefkast lek zou zijn. En dan zou de hefkast helemaal geen olie hebben en ook helemaal niet meer werken.
Je kan de lekkage alleen controleren door de complete hefkast te demonteren en te kijken of de hefcilinder onder de bak goed vast zit en dicht is (er zitten twee o-ringen tussen).
Het kan ook goed zijn dat de manchet om de zuiger van de hefcilinder ook versleten is, waardoor er olie langs de zuiger lekt binnenin waardoor hij misschien schokt.

Succes!
joop-same
Cris, het kan ook zijn dat de pompas en of lagers hiervan stuk zijn, en als een van de jukken/zuigers stuk is/zijn dan kan dit meer schokken dan orgineel is.
Iets schokken/trillen/stoten heb je altijd met een 4cil. plungerpomp.
De lekkage kan te maken hebben met het zakken van het oliepijl.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Minitauro 60 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!