Illustratie van:

Mc-Cormick B-275 - Wanneer zijn de remschijven versleten

De tractor remde slechts aan 1 zijde en heb na een hoop zoeken, prutsen en kwaadmaken de hele remunit gedemonteerd.

Inmiddels is alles weer schoon (remreiniger enz..) er zat heel veel droge vettige rommel in. Geen verse olielekkages gevonden.

Voordat ik de handel weer monteer....: wanneer zijn de schijven versleten. Ik heb een binnen- en buitendisc met asbest bekleed. en daartussen de bekrachtigingsschijven. Die twee bekrachtigingsschijven heb ik niet van elkaar gehaald. Het geheel was gangbaaar en voel wel wat weerstand om er aan te sleutelen. Er zitten stevige veren op en stalen ballen tusen volgens tekening.

De asbest bekleding van de binnen en buitenste disc bevat radiale groeven die bijna verdwenen zijn Zijn dat de indicatoren voor de slijtage....?

Deel dit topic

Reacties

brauheist
Ik had t asbest meteen vervange..
rdol
Wat ik overigens zie in de onderdelen catalogi is dat de voeringen zijn gemonteerd met klinknagels. Hoe zet ik dat vast...?
Ik vond dit hier: v2.nl.sparex.com/ItemDetails/ItemDetails.aspx/…
en ook hier indi.nl/indi-nl/nl/…
Wimsumar
Beste RDol: De vettigheid heeft de remwerking teniet gedaan en, ik vrees, de remvoeringen aangetast. Opwaarderen door en flinke afschuurbeurt is te overwegen. Er kunnen ook nieuwe voeringen op geklonken (klinknagels) worden.
rdol
Dag Wim. Ik heb wel een klinknagel tang, maar niet voor een dergelijk formaat klinknagels vrees ik. Zal es in de schuur duiken. Opschuren van asbest.... kweeniehoor. Klinkt niet best.
Deutpowerxxl
@rdol ken je heus wel opschuuren. me pa heb vroeger vaak zat asbest geslepen en loop er nu nog best bij
RvM96
Als de remvoering van ongeveer hetzelfde materiaal is gemaakt als een koppelingsplaat zou je de remvoering ook kunnen verhitten met een brander zodat de olie eruit brand. Met schuren & remmenreiniger zal alleen de oppervlakkige olie verdwijnen en niet de olie die in de remvoering is getrokken.
Wimsumar
Beste DeutzpowerXXL:
Quote @Deutpowerxxl:
loop er nu nog as best bij

Ja, het schijnt dat alleen het nageslacht er de grootste moeite met taalspelling door krijgt. 😉

"ken".
"opschuuren".
"me pa".
"heb".
"loop". 😎
Deutpowerxxl
@Wimsumar hahaha. ja dat is streek taal haha. 😃
Wimsumar
Beste DeutzpowerXXL:
Quote @Deutpowerxxl:
streek taal

Ja, hahaha, ik lach me ook te barste.
Zo veel fouten in 1 zin zou me vroeger op de lagere school minstens 3 dagen hoofdpijn opgeleverd hebben, zo veel klappen als je daarvoor dan kreeg.
rdol
Nog even over die klinknagels. Is dat gewoon een kwestie van er doorheen steken, ondersteunen door een bankschroef en de andere kant met een passende beitel onbenullig maar vakkundig tot-flens-meppen...?

Let op die kant zit iets verzonken in de voering.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick B-275 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2