Groepenhendel inter 844s

Hallo,
Ik heb een 844s zonder h bak. de achteruit en hoog/laag doet het goed. Alleen je hebt niet het gevoel dat hij in de de achteruit en hoog/laag zit. alles werkt wel op gevoel en schiet er niet, uit ook niet bij zware belastingen. Hoorde dat het een acceterings blokje ofzo was. En wil hem deze week openhalen. Heeft iemand hier ervaring mee, of tips mischien, Hoor het graag!
gr.Jos

Deel dit topic

Reacties

ErDee
Achteruit en hoog is gewoon achter en voor tegen, dus ik zie het probleem niet? Juist dienvan de laag zijn handig
hebbink
844s zonder H bak?? Wat voor bak zit er dan in?
SJB533
@hebbink
Groepen schakel je in lijn, zoals bij de 523 t/m 824 😉
josinter
Je moet echt zoeken dat je in de lage zit dat bedoel ik.
looman
Uit boek Getriebe 544-844. Ik heb op mijn 744 de enkele rode groepenhendel. Ook veertje+kogeltje vervangen, gevoel van stand LAAG is nu beter.
josinter
@looman okee bedankt grote klus valt mee of tegen? En had jij ook zelfde probleem.
Corne S
@josinter

Had mijn 624 ook. Zelfde principe. Bij geen cabine is het nog te doen. Tank eraf, stuur af, dashbord eraf. Als je slim bent doe je de veertjes van de versnellingen ook.
looman
Bij het opknappen heb ik het meegenomen, anders vind ik het een flinke klus. Ik meen al eens gelezen te hebben dat iemand daarom aan de buitenzijde een nok had gemaakt alleen tbv de laag.
josinter
@looman maar wat veroorzaakt die speling die veertjes ?? en wat bedoel jij met die pijl op die knop zelf?
Corne S
Veertje is meestal gebroken, hierdoor drukt hij het balletje niet meer tussen de nokken. Bij de 24-serie had je dit ook vaak, waardoor hij vaak uit de groep schoot.
De garage had in de buurt meestal een nokbaantje liggen die ze even snel monteerde (voor nood). Bij tijd van de boer werd het dan gerepareerd.
josinter
@Corne S ja okee. hij schiet er verder ook niet uit ofso ook niet bij zware lasten alleen je moet een beetje zoeken naar de lage versnelling. verder wel tedoen dus ? veertje is ook wel te krijgen bij kramp ofso ?
Corne S
@josinter

Op zich was het bij mijn 24 niet zo spannend. Hoewel ik wel de versnellingspoken direct op de bak had. Stangen moeten er wel naar voren uit. Veertje kost iets van 4 euro ofzo.

Bij dealer zo te krijgen. Kramp krijg ik het 1 2 3 niet gevonden. Kogel is waarschijnlijk 9 mm dus kun je zo ergens krijgen (933157R1). Drukveer: 714409R1. Uit 624 onderdelenboek.
josinter
@Corne S okee op die manier trekker moet we doormidden ?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
2