Welger AP 12

Wat is eigenlijk het verschil tussen een Welger AP 12 en een AP 12 K ; het gaat over een oud type hogedruk hooi-stro pers .

Zelf dacht ik aan het verschil van aandrijving van de krukas , de normale (AP 12) heeft tandwielen en de AP 12 k een ketting aandrijving hiervoor .

Misschien kan iemand die zo.n pers heeft dat bevestigen ?

Vr Gr Leendert

Deel dit topic

Reacties

Niek123
Goeie vraag ik ben benieuwd.
Ik heb nog nooit van de 12k gehoord...
bieske98
Ik heb een 12 k volgens mij
basia
@bieske98

Dan zit daar zo.n duplex ketting in ?
bieske98
@basia

weet ik zo niet moet ik morgen even kijken
ronald73
@basia

@bieske98 Als je gaat kijken, kijk dan even of de perswagen op houten blokken glijdt of op wieltjes, die van de AP12 loopt op houten blokken. De perswagen van de AP12K hoort 5 slagen per minuut sneller te lopen als van de AP12, 90 ipv 85 slagen/min.
Het klopt inderdaad dat de aandrijving van de perswagen loopt met die duplexketting in plaats van met tandwielen zoals dat bij de AP12 was.
Verder nog wat uiterlijke verschillen van het plaatwerk en de tanden van de opraper van de AP12K zijn licht gebogen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!