Illustratie van:

Renault 85-12 TS - slecht op gang komen

Onze renault komt sinds een week slecht op gang vooral wanneer je op de weg rijd met last erachter, kan wel schakelen en koppelen maar niet vstooruit te branden, heb ondertussen het brandstof systeem al gereinigd, maar geen resultaat, ook blijft hij hangen en dan komt die ineens vooruit/op snelheid. mijn gedachte gaat naar de koppelings platen,maar kan geen rare geluiden ontdekken van bijv. slijtage tikkeren of iets dergelijks.

Deel dit topic

Reacties

Loeideutz
Gedraagt hij zich als een "vario" ? Eerst de motor op toeren komen en daarna pas snelheid gaan maken? Dan is het zeer waarschijnlijk de koppeling ja.
case-inter
Heb je het idee dat het ergens in de versnellingsbak zit of in de motor? Is je motor als je de versnellingsbak in de vrij hebt wel fel of doet hij dan hetzelfde als hij moet trekken?
walker1
Ik kom 's ochtends vroeg ook slecht op gang, meestal helpen een paar koppen sterke koffie dan wel 😄
Wimsumar
Beste Gerben-Kleine: Dat de motor niet op toeren komt/ niet wil optrekken heeft niets met de koppeling(splaten) te maken.
Wanneer is het luchtfilter voor het laatst schoongemaakt/vervangen?
Wordt er, sinds het probleem, ook "iets" veel warmer dan normaal? (Veel te veel(!), of veel te weinig olie in de versnellingsbak?).
hilbertvdberg
Heb je het filtertje in het opvoerpompje ook schoongemaakt?
Mielmonteur
Ik denk de regulateur in de brandstofpomp, hier ook gehad met de 551 .. brandstofpomp laten reviseren en alle brandstoffilters vervangen..
atlaspower
ALs de motor wel op toeren komt en hij gaat niet harder rijden dan is het de koppeling, zou ik niet te lang mee stunten want dan kun je alles gaan vervangen, komt de motor daarintegen niet op toeren dan zou je zoals Hilbert ook al zegt het zeefje op de opvoerpomp eens schoon kunnen maken, die word vaak vergeten, je kunt dan ook gelijk even de leiding doorblazen naar de tank, de rest van de filters vervangen is natuurlijk ook nodig, dan kun je dat allemaal uitsluiten en het is zelf te doen, komt ie dan nog niet op toeren zit het probleem in de pomp, of in een verstuiver, rookt ie vreemd ?
PS Winsumar, vervangen ?? dit type heeft een oliebak filter dus vervangen zal niet gaan 😃
Heb je nog vrije slag op je koppelings pedaal ??
Komt de moter wel op toeren ??
Komt hij zonder last er achter wel op snelheid?
Rookt hij ?
Stinkt hij onder de cabine ?
Wimsumar
Beste Atlaspower:
Quote @atlaspower:
vervangen zal niet gaan
Wie weet, hoe vuil het staalwolfilter is? Het kan zo zijn dat vervangen handiger is dan 'het pak hooi' er met uitspoelen en pincet uit te halen.
P.S.: Voor goede orde: Met schoonmaken bedoelde ik ook het inwendige van het luchtfilter. 😉
paulusmahandel
Kijk ook eens naar de remvoeringen, deze willen wel eens afgesleten zijn waardoor ze vastslaan in de trommel.
als de verf van de trommels is gebrand is dit waarschijnlijk jou probleem
gerben-kleine
Bedankt allemaal voor de reacties, het probleem is inmiddels opgelost. Het probleem zat hem wel in de koppeling deze slipte, gelukkig kun je bij deze types de koppeling nog op/verstellen, voor de rest was alles oké, "schone" filters opvoerpompje was ook goed en schoon. Maargoed hij rijdt en trekt weer als een tierelier.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 85-12 TS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0