Ford 3000 - ford 3000 sneller laten lopen dieselpomp openschroeven

Hallo

ik heb een ford 3000 en een goeie vriend van mij een 4000 hij heeft de dieselpomp wat opengeschroefd maar wat is jullie mening daarover? gaat de trekker dan echt sneller? heeft dat geen ernstige gevolgen?

mvg harmen

Deel dit topic

harmen13

Reacties

MaxxuM4ever
Meer toeren is idd sneller rijden, maar als je de dieselpomp openschroefd gaat hij waarschijnlijk lekken en moet je wel vaker tanken. Maar je bent al 44 dus dat had je zelf ook al bedacht denk ik.
johan6640
Mijn mening:opschroefen geeft meer slijtage om dat de motor meer toeren loopt.en je gaat niet heel veel sneller zal maar een paar km's zijn ik vind het persoonlijk een beetje nutte loos.als je tot 2500 toeren gaat heeft het geen gevolgen daar boven kun je wel motor schade krijgen!
harmen13
@MaxxuM4ever ik ben nog maar 18 jaar haha
harmen13
@johan6640 hallo oke bedankt voor de info en is het moeilijk om de dieselpomp open te schroeven?

mvg
Wimsumar
Beste Harmen13:
Quote @harmen13:
dieselpomp open te schroeven?
Dat hoeft niet. Sterker nog: Dat werkt niet!
Je moet het stelschroefje waar het heveltje van het "gasgeven" tegenaan komt wat verdraaien. Schroefje zit meestal en buisje omheen met een verzegeling. Deze kun je wegknippen en dan is het boutje vrij te verdraaien.

Of het helpt:
10 % meer toeren = 10% hoger snelheid (niet spectaculair dus).
stannetje96
@harmen13 meer diesel gaat de trekker niks sneller van rijden. je geeft alleen meer brandstof. door de extra brandstof wil ie wel eens 100 toeren meer maken waardoor je dan harder gaat.

als je al iets harder wil stel dan alleen je toeren iets bij. zonde van je brandstof om je pomp open te gaan zetten voor 100 toeren terwijl je heel simpel je toeren kan regelen.

en dan nog zal je heel weinig harder gaan
harmen13
@stannetje96 okey bedankt
harmen13
@Wimsumar okeey super!
Boemrang
Waar je voordeel uit kunt halen is misschien grotere wielen er op gooien....
Ik zou van de pomp afblijven, de kans is inderdaad veel groter dat je schade gaat veroorzaken aan de motor, wil je dit hebben...
In feiten moet je gewoon van de tractor genieten hoe hij nu is, en daar is hij dan ook voor gemaakt...
harmen13
@Boemrang hallo daar heb je gelijk in als ik sneller wil kan ik beter een auto kopen haha en wil idd geen problemen met de moter want die loopt perfect!
jammermaarhelaas
Meer toeren laten lopen (dus aanslag van gashevel verdraaien boven op de pomp) betekend disproportioneel meer dieselolieverbruik. Vraag is of je dat wilt, bij meer toeren dan standaard gaat ie gewoon flink zuipen.
Boemrang
@harmen13 Daarom zou ik gewoon overal vanaf blijven, geniet er zo van en lekker origineel houden...
harmen13
@jammermaarhelaas jaa klopt mooi zo houden
harmen13
@Boemrang jaa idd je hebt gelijk!
jammermaarhelaas
@harmen13

Deze Fords lopen gewoon niet snel, ergens bij de 25km/h bij 2200tpm houdt het op, en met grotere wielen (32") ga je iets sneller, maar bij standaard toerental ook dan nog krap 30km/h.
harmen13
@jammermaarhelaas dan hou ik het mooi zo!
Puma cvx power
Grotere banden monteren! 3000 van mijn oom gaat echt snel bijna 40
harmen13
@Puma cvx power woow dat wil wel aardig ja!
ford5000
@harmen13 Als je dan wat wilt moet je er het kroon en pignonwiel van een Super Dexta in zetten, dan gaat ie over de 50 als je niet oppast.
Van de brandstofpomp moet je afblijven want het brengt je niks. 😉
harmen13
@ford5000 hallo ford5000 is het moeilijk om een kroon en pignonwiel te vervangen?

mvg
jasper01
@harmen13 acterbrug uit ellaar denk zelf maar
harmen13
@jasper01 oaah dat is wel klote
ford5000
@harmen13 Het zal wel even sleutelen kosten ja, maar ik wil het je absoluut niet aanraden want je maakt de trekker er een heel stuk onveiliger mee.
De topsnelheid verdubbeld er bijna door terwijl je simpele trommelremmen, die bij deze Fordjes toch al niet de beste zijn, hetzelfde blijven.
Ik raad het dus sterk af!!!!
Ik geef alleen aan wat technisch mogelijk is!
harmen13
@ford5000 jaa dat klopt haha maar ik ga het ook niet doen ! wil de trekker eerst helemaal mooi hebben
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!