Illustratie van:

Niemeyer Ploeg - Geschikt voor kleigrond?

Beste tfers

Ik heb interesse in een 2 schaar gewentelde Niemeyer ploeg. Heb wat rond gekeken maar ik vroeg me af of met deze ploegen ook een net resultaat in kleigrond is te behalen? Er zitten geen snijschijven op, dus die zou ik er dan nog bij moeten zoeken. Overigens zou hij wentelen door hem te heffen, dus niet hydraulisch, werkt dit systeem een beetje goed?

Mvg Deutz-5006

Deel dit topic

Reacties

Loeideutz
Ik ga geen advies geven, vooral omdat ik geen ervaring met kleigrond heb, maar ik kan je nu al vertellen dat er mensen zijn die een of meerder foto's willen zien. Die kunnen dan misschien wel advies geven.
Husqvarna
En welk type schaar zit er op??
Schijven zijn wel belangrijk om mooi te kunnen ploegen .
Hydraulisch wentelen is een must en het is belangrijk dat er een klei ritser op zit.
Ik denk zelf dat het om een oude ploeg gaat ( omdat hij niet hydraulisch wenteld) en dan zal er wel niet schokkend zijn wat je er voor moet betalen.
2 schaar wentelploegen kosten geen drol en zijn bijna niet te verkopen omdat het niet meer gebruikt word
Deutz-5006
speurders.nl/overzicht/…=

zitten sowieso voorscharen op, hydraulisch gewenteld wil ik sowieso niet want het is voor de ploegwedstrijd met oldtimers. Ben opzoek naar een wat kleinere tweeschaar die rond de 35 of iets dus snijdt mechanisch gewenteld.
jammermaarhelaas
Gezien het rister zie ik me hier geen zware klei mee ploegen. Ik schat het rister geschikt voor zandgrond (dan krijg je de roest er ook weer af) en misschien zeer lichte kleigrond wanneer de scharen en risters weer blank zijn.
newholland6640
@jammermaarhelaas

Maakt dat zoveel verscil, blank of niet?
Deutz-5006
@jammermaarhelaas Bedankt voor de reactie, van de ristervorm heb ik te weinig verstand om er goed uit op te kunnen maken of het geschikt is voor klei, maar dit is geen idiaale ploeg er voor dus.

@newholland6640 dit maakt zeker verschil in je resultaat. Hoe blanker je risters en scharen hoe lekkerder je ploeg ook gaat lopen.
newholland6640
@Deutz-5006

Ja, dat het wat soepeler loopt dat begrijp ik, maar dat het zoveel veschil maakt in resultaat?
Deutz-5006
@newholland6640

Als hij niet soepel loopt word je resultaat ook automatisch minder, begon bij het oefenploegen met alles vol roest, maar toen hij blank was (ook de snij schijven etc) kreeg ik een strakker resultaat.
jammermaarhelaas
@newholland6640

Heb van horen zeggen dat een roestige ploeg niet wil lopen op zware klei. Is ook wel te begrijpen omdat deze grond veel moeilijker te keren is als zand en ook haast niet schuurt, dus de roest blijft ook nog eens zitten. Je ziet ook geen kleiboer met verroeste ploegscharen en risters, dat zie je alleen bij de zandboeren, is mijn ervaring. 😄
newholland6640
@jammermaarhelaas

Ik Kan me voorstellen wat u bedoelt. M
Maar die verroeste scharen, heeft dat ook niet met het type boer te maken? Op zandgrond zitten veel meer koeboeren 😉!
Patrick 2020
@Deutz-5006 Heb nog wel een Krone Romanus 2 schaar handwentel voor je met kleirister en schijfkouters. 2x 35 cm

tractorfan.nl/picture/825121/

Ploegt strak op zandgrond, zit hier geen klei in de buurt. Alleen wentelen moet even naar gekeken worden.

Ik heb nu een Niemeyer VollyMat aangeschaft, de Krone wil ik verkopen omdat ik hem te zwaar vind.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Niemeyer Ploeg ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
11