Van esch berkel enschot

Van esch berkel enschot gooit 9 vaste en 9 losse machinnisten eruit.

ze willen nog alleen maar machinisten inhuren via uitzendburo of zzp`ers.

een paar mogen uitwerken tot 1 april en de rest gaat op 31 december eruit.
heren die er tot 25 jaar lang werkzaam waren kregen een half uur voor de vergadering te horen dat ze eruit gaan.

ikzelf hoor bij de 9 losse en ik ga al op 19 december eruit.

edit....het zijn 9 losse en 1 vaste machinist staat niet geboekt als machinist maar allround hovenier.

Deel dit topic

Reacties

Favorit614
Lekkere berichten.
dat word een lange winter
1046
Das mooi klot'n
Andre150
Geen berichten die je zo vlak voor de winter wilt horen....
JD6930
Mijn god! En maar met nieuw/duur spul rijden...(Edit: Sorry, haal 2 Van Esch bedrijven door elkaar)

Niet best! Hoop voor jou en je collega's dat jullie snel ander werk vinden!
Loeideutz
Is Beginnen als zzp'er of voor dat uitzendbureau gaan werken geen optie?
Ritchie
@Loeideutz

Dan kunde beter in de WW zitten..
Loeideutz
@Ritchie Da's ook een manier om oud te worden.
valmet 605
@Loeideutz zzp is makkelijker gezegd dan gedaan. Geloof mij ik speel dit spelletje al even.
Loeideutz
@valmet 605 Ik zeg niet dat het gemakkelijk is. Maar met name die 11 losse krachten, ik denk dan aan oproepkrachten, zijn mijns inziens mensen die er nu ook al wat langs doen. Voor hun moet het "redelijk" makkelijk zijn om de baas te overtuigen van de nieuwe overeenkomst.
Ritchie
@Loeideutz

Jij hebt er volgens mij niet veel ervaring mee? ZZP'er zijn is ook geen pretje, ze knijpen je echt wel uit. Uitzendbureau precies hetzelfde.
Loeideutz
@Ritchie Nee, ik heb er inderdaad weinig ervaring mee. Maar je moet denken in kansen. Als zzp'er hebben minder binding met de "baas", en dat kan ook een voordeel zijn. Je kunt je uren wat strakker laten uitbetalen omdat je niet genoodzaakt bent wat extra te doen.
Ritchie
@Loeideutz

Dat denk je. Het komt er meer op neer dat je in de weekenden en andere moeilijke tijden moet werken. En als je dan een paar dagen gewerkt hebt kun je 'oprotten' want er is geen werk meer. En dat is makkelijk, want je zit nergens aan vast. En waarom denk dat ze tegenwoordig niemand meer in vaste dienst nemen? Omdat het te duur is, en ik kan je vertellen dat zo'n ZZP'er af en toe echt voor een appel en ' n ei werkt omdat hij anders nie aan de bak komt.
Loeideutz
@Ritchie Je hoeft niet zzp'er te worden, je kunt ook bij een baas gaan werken. Mensen die zzp'er worden doen dat met een reden. Dan moet je ook niet zeuren als je na een paar dagen niet meer nodig bent. Let wel, ik keur het niet goed wat bovenstaande bedrijf heeft gedaan. Sterker nog, ik vraag me af of het slim is om als bedrijf met 20 man alles buiten te gooien, en alleen nog maar met zzp'ers en uitzendkrachten te werken. Is niet goed voor de kwaliteit lijkt mij. Maar ik ken het bedrijf en dus de redenen niet.
John k
Dat is dus echt balen, zal wel niet meevallen om iets vasts te vinden voor de winter. Weet je al wat je gaat doen?
Boemrang
@eddyscania
Als je een tijdelijk of een jaar contract hebt is dit inderdaad mogelijk, dan mogen ze gewoon op zeggen...
Voor de vaste werknemers moet hij toch een ontslag aanvraag indienen.
Zou toch maar eens informeren bij de vakbond, rechtsbijstand of iets dergelijks...
valmet 605
@Loeideutz je kan moeilijk de lossen houden. Dat kan niet ivm ontslagrecht. Verder kan je hoe gemeen dan ook met uitzend en zzp een beter vormbare groep maken. Drukte?urenknallers, gewoon goed wat meer uitzend en vaste zzp aanhouden. Variëren met tarieven Enz. Als er niets is? Beste ermee.

Vergeet niet dat het een tijd van overleven is. Een bedrijf met zzp en uitzenders is beter als een gesloten deur.
stefaanp
Voor belgie:
wat is een zzp?
walker1
Mooi kutbedrijf dan, wat volgens hun site hebben ze werk genoeg, ik lees daar het volgende:
"Van Esch cultuur- en civieltechniek is volop in ontwikkeling. Door uitbreiding van onze orderportefeuille zijn we geregeld op zoek naar versterking van ons team. Echter hebben wij momenteel geen vacatures openstaan"
vaneschcultuurencivieltechniek.nl/
Boemrang
Quote @stefaanp:
voor belgie:
wat is een zzp?

Daar moet je echt voor geleerd hebben, maar zzp betekend gewoon "zelfstandig zonder personeel"
Dat ze dat in België nog niet kennen!!!
zzp-nederland.nl/
ej-van-de-voort
Voor de vaste mensen is er wel de mogelijkheid om in ieder geval gunstige voorwaarden te bedingen. Als je als bedrijf niet kunt aantonen dat je geen werk meer hebt, mag je niet zomaar je personeel inruilen voor los volk. Hier zijn al genoeg bedrijven die dachten goedkoop van hun mensen af te komen mee de bietenbrug opgegaan.

Laat je alsjeblieft goed voorlichten, kan ook door het uvw gebeuren, die willen zo min mogelijk mensen op de overheid hebben teren dus die is er ook alles aan gelegen om een werkgever mensen in dienst te laten houden.
sallander
@Boemrang Is het niet zelfstandige zonder perspectief?
deutzisthebest
@sallander

zelfstandig zonder poen of zelfstandig zonder pensioen kan ook 😛
JD6930
Quote @ej-van-de-voort:
Laat je alsjeblieft goed voorlichten, kan ook door het uvw gebeuren, die willen zo min mogelijk mensen op de overheid hebben teren dus die is er ook alles aan gelegen om een werkgever mensen in dienst te laten houden.

UWV... Whahahahahahahahahahahaha, laat me niet lachen!!! Als er een overheidsinstantie is die echt goed is in NIKS DOEN is het het uwv wel. En als er een goed is in papier verspillen is dat ook het UWV, 3 brieven apart versturen met onderhand 1 woordje verschil. En dat ook nog eens liefst in 1 week tijd.

UWV moet je niet zijn voor hulp, die vreten uit hun neus en doen geen zak!
JD6930
[quote="@walker1"] Mooi kutbedrijf dan, wat volgens hun site hebben ze werk genoeg, ik lees daar het volgende:
"Van Esch cultuur- en civieltechniek is volop in ontwikkeling. Door uitbreiding van onze orderportefeuille zijn we geregeld op zoek naar versterking van ons team. Echter hebben wij momenteel geen vacatures openstaan"
vaneschcultuurencivieltechniek.nl....[/quote/]

Ik dacht precies hetzelfde toen ik dat zag. Ik weet niet of het aantal personeel klopt maar waarom 20 van de 60 man op strat zetten omdat je enkel met uitzendkrachten of zzp'ers wil gaan werken maar de overige 40 wel laten blijven?
walker1
@JD6930 Mogelijk dat ze 40 man wel jaarrond bezig kunnen houden en die 20 niet. Maar goed, dat is niks nieuws bij een dergelijk bedrijf, blijkbaar konden ze die 20 eerder wel hele jaar bezig houden? Hangt natuurlijk ook af van aantal en soort projecten wat je als bedrijf binnenhaalt.
ej-van-de-voort
@JD6930

Zo te horen heb jij erg veel ervaring met het uwv. Is in gevallen helaas wel zo, maar als zij een bedrijf kunnen dwingen personeel in dienst te houden of riant af te laten vloeien dan doen ze dat echt wel.

Bij een ontslag als deze is de werkgever verplicht bij het uwv toestemming tot ontslag aan te vragen. Als blijkt dat er voldoende werk is en dus geen reden om mensen te ontslaan zegt het uwv echt niet van ja graag, kom maar de ww in.

Als je werkloos bent werkt het uwv echt niet altijd mee, daar heb je gelijk in, maar bij dit soort geintjes van werkgevers ook echt niet altijd hoor.
stefaanp
@Boemrang
merci in belgie noemt dat gewoon een zelfstandig
JD6930
@ej-van-de-voort

Oke, ja in dit geval kunnen ze wel eens nuttig zijn.

Maar als ze je moeten helpen aan werk zijn zij niet degene die het zoek en benaderwerk doen maar ben je dat zelf en zullen ze ook echt niet hun best doen om ook maar iets voor je te doen, of in iedergeval niet waar je iets aan hebt.

Heb er helaas mee te maken ivm een wajong uitkering die ik liever kwijt dan lief ben, maar gelukkig heb ik door goed handelen van de werkgever inmiddels alweer een jaar of 3 geen uwv kantoor meer van binnen gezien en enkel nog brieven over bedragen die op men rekening bijgeschreven werden bijv. of over veranderingen die plaatsvonden maar waarbij in de laatste zin van 2 bladzijdes lange tekst bijv. stond dat er voor mij niks veranderde...

Dus hoop dat het nog lang enkel bij brieven blijft... Al ben ik er ook niet echt gerust op dat het wajong gebeuren vanaf 1 januari naar de gemeentes gaat aangezien onze gemeente nou niet echt bekend staat als de best draaiende en beste bestuur en beste ervoor staande op financieel gebied, maar goed, dat zien we dan wel weer. 😉
JD6930
Quote @walker1:
@JD6930 Mogelijk dat ze 40 man wel jaarrond bezig kunnen houden en die 20 niet. Maar goed, dat is niks nieuws bij een dergelijk bedrijf, blijkbaar konden ze die 20 eerder wel hele jaar bezig houden? Hangt natuurlijk ook af van aantal en soort projecten wat je als bedrijf binnenhaalt.

Das ook wel zo ja. En dat is voor zo'n bedrijven op dit moment nog niet het makkelijkste... Projecten binnen halen...
walker1
Projecten binnen halen lukt ze blijkbaar wel, maar ze zullen wel behoorlijk onder de prijs werken en dan moet er ergens bezuinigd worden en is het personeel weer de klos.
JD6930
@walker1

Helaas wel ja. 😞
newholland6640
De crisis wordt ook door veel ondernemers misbruikt om overbodig personeel weg te sturen, puur om de winst te verhogen...
royd6806
Dan ben je mooi bedankt, en vooral net voor de winter
Adri-JD850
Sorry, het is niet netjes wat er daar gebeurt maar onze maatschappij en regering ( als je daar van mag spreken) heeft dit zelf in de hand gewerkt. De grenzen wagenwijd open zodat iedereen binnen kan komen en ons het brood uit de mond komt halen.Degene die zzp'er geworden zijn hoor je nu klagen omdat het slechter gaat maar toen er grof geld te verdienen was waren degene die bij een baas bleven werken niet goed wijs.Nu het slechter gaat staan ze aan de deur te krassen omdat ze in het verleden nergens voor verzekerd waren leefde als een god in Frankrijk(uitzonderingen daar gelaten).
walker1
@Adri-JD850 Ja, daar heb je gelijk in, genoeg zzp'ers die het (te) hoog in de bol hadden.
michaelcx100
Zelf werk ik wel eens voor van helvoirt, ik weet dat ze daar wel eens mensen zoeken. pas ook voor de kraan.
eddyscania
@michaelcx100

half van esch wil daar weg dus je zal aanbiedingen zat krijgen...........
@eddyscania waarom willen ze daar weg dan ?
eddyscania
@JoriskleinGunnewiek

werksfeer helemaal kapot,

collegialiteit weg, weinig werk,

op punt om failliet te gaan,

pas nog 23 man eruit getrapt op een lompe manier,

7 man op kantoor en 2 die het geld verdienen(2 waarvan we niet weten wat hun taken zijn),

........................
Oke. Dat is minder dus.
a3vandiejen
@eddyscania Dit heb ik vorig jaar april mee gemaakt, was 23 jaar werkzaam bij het bedrijf. Ik werk in de bouw en ben nu begonnen als ZZp er. Succes en komt vast weer goed.
piraat
Wat maakt dat bedrijf er zooi van
eddyscania
@piraat

wohahahahahahahahahahaha....arme michel.......

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
45
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
5