Ford 3000 - Hefdeksel eraf en afgebroken dingen

Hoi!
Ik heb besloten dat het tijd is om de brug van nieuwe olie te voorzien en het hydrauliek filter in de brug schoon te gaan maken. Op dit forum heb ik gelezen dat ik daarvoor het hefdeksel moet lichten. De pakking heb ik al in huis, maar voordat ik begin los te bouten.... hebben jullie nog tips? Of is het gewoon olie laten aflopen, hefarmen los, bouten los maken en deksel lichten?

gr. Pieter

Deel dit topic

PieterQu

Reacties

valmet6400power
Komt u maar @ford5000
jammermaarhelaas
Ik zag net dat je nu ook de olielekkage langs de aftakas-hendel wilde gaan oplossen (in een eerder topic).

Er zit alleen een O-ring aan de buitenkant, om de as waar de hendel op zit, direct achter deze hendel. Ik raad je aan om deze O-ring te bestellen bij een Ford-NH dealer, of een adres die je sowieso de juiste maat levert.
Er zit dus geen kering op de as, alleen deze O-ring.

Ik weet niet of je klaar bent met alleen het demonteren van de hendel, want er is kans dat de as terug de bak in glijdt omdat de kogel met veer van de arretering de as terug haalt. Gebeurt dit, dan even het dekseltje waar deze as door loopt, losnemen om te controleren of de veer en het kogeltje nog op hun plek zitten en de boel weer terug te drukken, en de hendel alvast te monteren.
Kijk ook even hoe de schakelvork hoort te zitten voor je deze uit zou nemen.

Let even op de veer voor het koppelingspedaal, deze heb ik zelf destijds met een stuk goed ijzerdraad in elkaar getrokken om hem makkelijker te kunnen demonteren en monteren, maar misschien gaat het ook met een degelijke kabelbinder/tie-wrap.

Succes.
PieterQu
@jammermaarhelaas Dankjewel voor je reactie en de tips! Intussen heb ik de lekkage opgelost, maar het was wel wat prutsen. Ik had niet door dat het maar een klein o-ringetje was. Dus ik heb meteen het gehele plaatje gedemonteerd. Resultaat was dat veer en kogeltje los raakten. Die vielen op de grond maar niet in de bak zelf gelukkig 😄 Na wat kijken zag ik hoe het hoorde te zitten en heb ik de boel weer terug gezet met een nieuwe o-ring. Ik dus een o-ring die is nauwkeurig is opgemeten door ons LBM.

Maar ik ben nu iets meer op mijn hoede met het heffdeksel. Ik kom daar niet voor verassingen als ik het deksel eraf til?
Favorit614
Het hefdeksel kun je gewoon losdraaien en voorzichtig er afhalen.
zitten geen verrassingen onder.
PieterQu
@Favorit614 Bedankt voor je reactie! Dan ga ik vanmiddag eens even de boel los halen 😄 en schoonmaken 😄
PieterQu
Ik had 1 filter verwacht met heb er twee!
Helaas ligt er eentje afgebroken onderin! De andere zit nog vast en zit diep achterin. Dus ik heb twee vraagjes: welk filter doet wat? Is het erg dat die ene is afgebroken? Want het is nogal gedoe volgens mij om dit filter weer bevestigd te krijgen.
Prins81
Ik heb zelf de deksel van mijn 2000 ook los gehad. Tis maar een tip, maar als je het toch los hebt en de olie gaat verversen, spoel gelijk de rommel eruit met was diesel. Heb je ook was minder kans dat het filter snel verstopt raakt als de rommel zich wat gaat mengen met de olie
Prins81
Ik heb zelf de deksel van mijn 2000 ook los gehad. Tis maar een tip, maar als je het toch los hebt en de olie gaat verversen, spoel gelijk de rommel eruit met was diesel. Heb je ook was minder kans dat het filter snel verstopt raakt als de rommel zich wat gaat mengen met de olie
PieterQu
@Prins81 Ik zat al te denken hoe ik het beste de boel schoon zou kunnen krijgen. Diesel dus! Bedankt voor de tip!
PieterQu
Even wat betere foto's. Een afgebroken filter. Kapot veertje. Ik ga maar even met het buisje en de filter naar de LMB voor koppeling of zo.

Moet ik dat filter onderin los maken om deze schoon te maken of hoeft dat niet?
steyr 9087
Voor het filter onderin de bak moet de aftakas er uit bij onze ford 2000 bij dexe weet ik het nie zeker dit gaat heel makkelijk achteraan de 4 bouten los draaien en dan de as eruit trekken en vervolgens het filter demonteren een filter is schoon te maken en de andere kun je vervangen
PieterQu
@steyr 9087 Nou, het is gelukt hoor! En het werkt dus hetzelfde als bij de Ford 3000. Heb de aftakas losgehaald met de vier bouten en heb daarmee het filter makkelijk eruit kunnen halen. Bedankt voor de tip!
PieterQu
Allemaal bedankt voor de hulp. De afgebroken hydrauliekfilter heb ik met de leiding naar onze LMB gebracht en die kon het nog wel herstellen. Vrijdag ophalen en dan de boel weer in elkaar!
steyr 9087
Kijk dat zijn berichten 😃
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!