Illustratie van:

Fendt 307 LS - Lassen fuseepen

De fuseepennen van onze fendt zijn versleten. Nu heb ik bij kramp inlaspennen gevonden, maar heeft iemand ervaring met lassen van fuseepennen. Hoe moet je deze lassen, speciale elektrodes of lasdraad. Ik heb behoorlijke laservaring, maar ben hier toch wat huiverig voor. (Kans op scheuren na het lassen)

Deel dit topic

Reacties

appie1967
Dat lassen zal wel mee vallen kan gewoon met co.2 maar ook prima met elektrode rutiel is voldoende en als je een beter gevoel hebt bij basis kan dit ook prima het grootste probleem zit hem in het uitpersen het is een passing dus warmstoken en dan uitpersen
en de nieuwe er weer in persen en dan lassen
dus komt het niet echt op de kwaliteit van de las aan
deutzke430
Dat valt dan mee. Het uitpersen zal geen probleem zijn. Het netjes wegslijpen van de oude las lijkt me nog wel een heel klusje. Maar dat komt ook wel goed.
TomH
Ik heb het bij mijn 106 toen ook gedaan zo als appie dat vertel. De pen kan er wel heel erg vast in zitten wij stonden op het laatst met 30 ton te drukken. Hij zit dan ook niet zo vast met een las dat is meer een soort van borging.
hans515
Daar gebeurd egt niks mee wij vervangen ze ook regelmatig! En je moet ze al fiks heet stoken voordat je ze er uit krijg en dan gouw die nieuwe er in dan krimpen ze Alst ware al vast en dan met CO2 lasje er over en klaar

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 307 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
5