Ford 3000 - Waar dient het middelste voor?

Hoi, in het kader van domme vragen bestaan niet....

Toen ik het hefdeksel eraf had van mijn Ford 3000, zag ik dat waar het kantel stuk van de topstang aan vast zit, kan draaien! En dat het dus iets doet in de hef.... Maar wat gebeurt als ik het middelste ding stel?

Deel dit topic

PieterQu

Reacties

marco steyr
Dat is voor de diepte/trekkracht regeling. Als je daar aan gaat zitten stellen zou ie waarschijnlijk anders reageren als dat die nu doet.
ford5000
Als je dat deel binnenin die veer bedoeld dan is dat inderdaad om de gevoeligheid van de trekkrachtregeling mee bij te stellen.
PieterQu
Oke! Nou, ik geloof dat ik geen moeite heb met de huidige gevoeligheid. Dus die laten we mooi staan zoals die staat. Bedankt voor jullie (snelle) reacties!
PieterQu
@ford5000 Ik zit in het werkplaatshandboek (bedankt voor de cd) onder andere de hydrauliek eens te bestuderen. En ik val van de ene verbazing in de andere.

Blijkt dus dat ik domweg het handeltje mis waarmee de diepte en de trekkracht geregeld kan worden. Ik vond altijd wel dat op het hefdeksel een onbeduidend stompje zat. Maar daar moet dus een handeltje op! Handig zo'n werkplaatshandboek 😄
ford5000
@PieterQu Klopt, met dat hendeltje kies je tussen positieregeling en trekkrachtregeling.
Hendeltje afgebroken, of alleen het spanstiftje versleten waardoor hij eraf is gegaan?
PieterQu
@ford5000 Heb de tractor nooit gekend met handeltje! Maar ik vermoed dat ie ooit is afgebroken. Heb net nog gekeken. Het splitpennetje is toen weer keurig terug gestopt. Kom ik hier dan toch nog achter na ruim 10 jaar. Ik ga dus op zoek naar een handeltje.
ford5000
@PieterQu Moet je @RPCounty even vragen. Die heeft denk ik wel zo'n hendeltje liggen.
PieterQu
Dank voor de tip!

Als ik mijn lijstje compleet heb (ben met van alles en nog wat tegelijk bezig) ga ik eens even buurten 😄
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!