Demonstratie nieuwe Fendt maishakselaar

Fendt presenteert haar nieuwe maïshakselaar, de Katana 65, door middel van een tour door alle Europese landen. Afgelopen weken was Nederland aan de beurt. Trekkerweb maakte beelden van de nieuwe hakselaar, onder andere een demonstratie van het gehakselde product.

Deel dit topic

Reacties

+2
jan is hobbyboer
Jawel, mijn 1 ha gekochte mais is met dit ding gehakseld. Ben ik ook een keertje ergens voorloper mee 😄
erik9831
@jan is hobbyboer Leuk voor je 😄

Hoe zijn ze bij je terecht gekomen dan ?
jan is hobbyboer
Mijn loonwerker had hem een dagje op proef, en vroeg of ie op mijn kleine stukkie dat ding mocht uitproberen. Maar verder ben ik er ook niet bij geweest, mais is netjes gehakseld, en jongens van loonwerker vonden het wel een mooi ding. Dat is alles wat ik er van weet.
puddingbroodje
Past beter bij hun trekkers dan zo een claas zeker!
ricardo
Is niet erg logisch, heb je het parade paard onder de hakselaars, ga je op een hectare bij een hobbyboer lopen knoeien.
+1
vaak
@ricardoWat denigrerend!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Als het maar groot is dan telt het dus nog mee. De meeste loonwerkers hebben liever met een kleine boer te doen die meteen betaald dan een grote die zwetst en de rekening 3 mnd laat liggen.
+1
pieta
@vaak
Gaat niet over een kleine boer maar der beperktheid van de demonstratie. Hier had de loonwerker nog een Claas als demo en we hebben toen eens van iedere hakselaar een vracht langs elkaar gelost. Mijn keuze was de nieuwe hakselaar(zonder te weten welke vracht van welke hakselaar was). En wat het vervolgens met betalen te maken heeft kan ik helemaal niet volgen. Alsof alle kleinere collega's direct betalen en de grotere jongens allemaal laat betalen.
+1
flyingrussian
@vaak
Wie zegt dat die kleine direct betaald? Waar bazeer je dat op?
+1
ricardo
@pieta
Jij snapt het!
ricardo
@flyingrussian
Het gaat niet om groot of klein, wel of niet betalen, maar ik neem aan als je een grote Fendt hakselaar wilt proberen en je bent geintersseerd, dan wil je kijken naar mogelijkheden van de machine en dan wil je hectares maken capaciteit testen meters maken!!! en ver gelijken
flyingrussian
@ricardo
Ontken ik dit? Vind het gewoon onzin wat Vaak zegt, dat klein direct zou betalen en groot niet.
Interessante hakselaar,maar kan hem toch voor niet kopen, dus Claas.
flyingrussian
@ricardo
Ontken ik dit? Vind het gewoon onzin wat Vaak zegt, dat klein direct zou betalen en groot niet.
Interessante hakselaar,maar kan hem toch voor niet kopen, dus Claas.
cs-agrar
@ricardoAls de loonwerker van Jan meerdere kleine percelen in zijn bestand heeft en vervolgens behalve de max capaciteit ook benieuwd is naar de wendbaarheid, is het allemaal wel begrijpbaar toch
jan is hobbyboer
Quote:
@cs-agrar: Als de loonwerker van Jan meerdere kleine percelen in zijn bestand heeft en vervolgens behalve de max capaciteit ook benieuwd is naar de wendbaarheid, is het allemaal wel begrijpbaar toch

Ze hebben volgens mij van alles met dat ding gedaan, zijn de hele morgen bijna bezig geweest. Ook 2 monteurs van Mechanisatie Wevers uut Neede erbij, die ook op soort van cursus waren volgens mij. Als je zo'n ding toch een dagje ter beschikking hebt kun je er toch beter maar zoveel mogelijk uit halen ipv beetje recht toe recht aan meters maken.
FENDTfarmer
Hij lup nu in de buurt van den ham
marcford
Reed vandaag ook één door heten/lettele/okkenbroek
JD6930
Quote @ricardo:
is niet erg logisch, heb je het parade paard onder de hakselaars, ga je op een hectare bij een hobbyboer lopen knoeien.

Ik denk dat het parade paardje onder de hakselaars ondertussen toch wel een andere hakselaar is die afgelopen dagen in Brabant vertoeft heeft. 😉
FENDTfarmer
Dat moet dan een Claas zijn
+2
erik9831
@ricardo Juist wel logisch ... Liever op een klein stuk liggen knoeien, dan dat je daar een landbouwer belooft om zijn 20ha te komen hakselen en uiteindelijk er maar 1 kunt afrijden omdat het niet lukt.
tukker12
Hij zou hier ook demonstreren, maar toen bleek dat onze loonwerker een New Holland FR 700 had zagen ze er weer van af, omdat dan de vergelijking mank ging omdat de New Holland veel te sterk zou zijn (scheelt 50 PK)
pa
Hier in de buurt reed een nog grotere. Ging echt als een speer
claasxerionfan
@FENDTfarmer claas heeft nog geen hele nieuwe hakselaar serie lijn van de 900 .
die laadste in hannover is hebben ze verbetert.

als je fotos er van hebt, ontvang ik graag een pb
JD6930
@FENDTfarmer

Uh...

Nee. 😉

John Deere 8600i ''Helene'' en h'r kleine zusje 8500i ''nog naamloos'' die op dit moment in Brabant vertoeven en denk morgen door reizen naar de volgende loonwerker ism dealer(s) in NL.
FENDTfarmer
Er hoeft geen nieuw model hakselaar te komen van de 900. claas maakt simpelweg de hakselaar!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden demonstratie en maishakselaar geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
24
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
3