Mc-Cormick D 439 - hydroliek aansluiting voor een kar

Besten mensen heeft iemand ik heb zelf een d 439 en is het soms moelijk om een hydrliek aansluiting er op te makken voor een kipwagen/gierton de IH 744 van mijn oom had ook zo een aansluiting

GR steyrlanzboy
steyrlanzboy

Reacties

brauheist
Kan zeker maar was volgesmij best duur dan werd het ventiel bediend met de hendel van de hef en kun je de hef dus niet gebruike
IH214d
Nope, is niet zo moeilijk, je moet dan een hydrauliekventiel op de trekker zetten. (bv van een oude voermengwagen o.i.d) dan vervang je de hydrauliekbuis die van de oliepomp naar de hefbak gaat, door een slang die je eerst door het ventiel laat gaan, vanuit het ventiel naar de hefbak. Zo gaat de olie eerst door het ventiel en dan via de hefbak weer naar de pomp.

Vanaf het hydrauliekventiel kun je dan weer twee hydarulieksnelkoppelingen maken voor gebruik.

Wil je van een dubbelwerkend ventiel een enkelwerkend ventiel maken, dan moet je de aftapplug (acheraan rechstboven de trekhaak) vervangen door een snelkoppeling. (heb er zelf een gat in de plug geboord, en daar schroefdraad opgelast voor de koppeling). Nu moet je een stuk slang hebben die je tussen een van de snelkoppelingen van het ventielblok doet en de drukloze retour die je net gemaakt hebt.

Als je dan het ventiel enkelwerkend wilt gebruiken kan de olie via de slang het hefblok in. anders zal ie gaan smoren.

Dit is allemaal goedkoop te maken, als je ergens de onderedelen vanaf kunt slopen.

Zelf heb ik het ook zo gemaakt, het ventielblok paste bij mij net tussen de stoel en de hefhendel in. de snelkoppelingen zitten boven elkaar rechts onder de hefarm.
Wimsumar
Beste IH214D:
Quote @IH214d:
nope, is niet zo moeilijk, je moet dan een hydrauliekventiel op de trekker zetten. (bv van een oude voermengwagen o.i.d)

NOPE. Op een Mc-Cormick kan een "standaard"-ventiel gemonteerd zitten.
Vast wel verkrijgbaar bij trekkerdemontagebedrijven
(J.S. van Klaveren, Dijkhuizen Niebert).
+1
henrie-assinck
@Wimsumar Is dit standaard ventiel dezelfde als bij de CM-serie?
IH214d
Wat niet kan is nog nooit gebeurd...

heb zelf ook wel met standaard ventiel. ook met bovenstaande. was goedkoper, als je een trekker koopt voor 500 euro en je hebt de onderdelen liggen...
+1
Fendt926Driver
@henrie-assinck lees dit eens...
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!