Aanschaf drone.

Beste,

Ik ben op het internet eens even een beetje aan het rondneuzen naar een drone. Gewoon even oriënteren. Ik heb er geen haast bij maar op termijn lijkt het me wel eens een uitdaging om ook een beetje met een drone te gaan werken. Nu heb ik daar allemaal niet zo heel veel verstand van en wil ik jullie graag om raad vragen. Tips? Als het even kan niet te duur, het is een hobby. Dus wat is een goede drone voor een leuk prijsje? Ik hoor het wel 😉

Mvg, Bart.

Deel dit topic

Reacties

JD6930
@Boerenjongen16 is een van de vele ervaringsdeskundigen hier. 😉
Boerenjongen16
Budget? Let op; als je er eenmaal aan begint, is er geen einde meer aan. Te leuk om 'stil' te blijven staan bij de nieuwe types/ technieken.
valmet6400power
Je mag er alleen hobbymatig mee werken, anders een heel duur bewijs nodig en als het tegenzit een dikke boete..
valtradriver
11 maanden geleden werd ik hier niet veel wijzer op tractorfan 😉
tractorfan.nl/topic/60730/
Hier in de buurt schijnt een goed zaakje te zitten: rc-planes.nl/nl/
heeft dit op youtube staan:

Succes!
valtradriver
@valmet6400power
Ze hebben hier met de mais gedroned,volgens die man komt er volgend jaar pas regelgeving ook wat betreft aankoop,zodoende had hij er nu al één gekocht!
bart99
Blijft gewoon hobby 😉
Jasperfendt
-ThJcJotw
Voor zoiets wat voor drone moet je daarvoor hebben?
DB_jansen
DjI Phantom wordt veel gebruikt naar mijn weten 😉 monstercars.nl/product_info.php/?products_id=3677

exclusief camera enz
christelthijssen
Als je hobby matig ermee bezig bent is het nu nog geen probleem. Ga je er beroeps matig ermee bezig zul je een oa vliegbewijs/brevet moeten gaan halen....
bart99
Hobbymatig blijft het sowieso.
Hurli356
@FerreV heb jij tips? 😄 Toch geen concurrent van jou daar in 't noorden
selten
DJI Phantom F450? Vgm. Heeft al FPV en qua bediening gelijk aan gewone phantom...
JD3010
@christelthijssen Er was gisteren toevallig een item over op tv. Niet hoger dan 300 m, niet boven snelwegen ed., en zo waren er nog een aantal regels. De politie zou alleen gaan optreden bij ernstige hinder/overlast.
zetordrivertimo
Mijn broertje heeft ook zon ding, Je kunt er ook heel mooi over je land kijken en de slechte plekken eruit halen. hij heeft zo een: dji.com/product/phantom-fc40/
christelthijssen
@JD3010 Als je er beroeps matig mee gaat vliegen dus bv foto's maken dan heb je je aan regels te houden. Bv een PH kenteken iets wat elk vlieg object moet hebben. Deze letter bv moeten minimaal 30 cm groot zijn. Dus da gaat al niet op een drone of vlieguigje. Ook moet je als je dat gaat doen een vergunning hebben bij gemeente waar je vliegt en bij de provincie. Elke kaar als je gaat vliegen moet je dit doen. Ook mag je niet in de buurt komen van vliegvelden en dorpen en steden. enz enz
FerreV
Het mag gewoon niet eigenlijk. Of je moet met 2 personen zijn en checklist invullen en nog veel meer :S. Maar als je een goede drone wilt die in de lucht blijft zou ik gewoon een dji kopen en dan is het maar wat je wilt een phantom of een vision of zo een fc40. Zijn niet extreem duur en blijven in de lucht 😃.
Fiat110-90 DT
@JD3010 Jeugdjournaal blijft leerzaam 😃
Haye
@FerreV

Er zijn ook wel goede anderen.
DJI kreeg in het begin veel klachten binnen over drone´s die er uit zichzelf vandoor gingen 😛
JD3010
@Fiat110-90 DT Dat zou goed kunnen, de kinderen zaten het te kijken.
FerreV
Zijn ook anderen die goed zijn ja maar als je het prijskaartje bekijkt....
Clear-up
Heb zelf afgelopen jaar ook een drone aangeschaft. Een DJI Phantom FC40. De goedkoopste uit de DJI Phantom serie. Wel hangt er onder die DJI Phantom standaard een camera'tje met FPV (First Person View).
Als je echt wat foto's/filmpjes wilt maken met je drone, is de FC40 toch wel het meest minimalistische wat je dan nodig hebt. Vaak wordt de camera onder de FC40 vervangen door een GoPro oid.

Gegevens van de FC40:
Bereik is plm 300-400 meter.
Op 1 batterij kun je 'n 10-15 minuten vliegen
De drone is voorzien van GPS, als je niks doet, blijft ie stil hangen in de lucht, als de batterij bijna leeg is, komt ie weer naar huis (waar ie opgestegen is)

Als je meer informatie wilt, dan stuur je maar een pb'tje 😄

fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/…

voorbeeldje 😉
valtradriver
Wetgeving verhindert opkomst van drones,mits je een 'drone' brevet heb van ca. 6000 euro

Zie: boerenbusiness.nl/tech/artikel/…
inspecteurfendt
Een beetje aan de late kant maar moest je nog geen hebben: Ik heb nu een Walkera, zijn hele goede drones. Als je wilt filmen zou ik toch 1 nemen van minimaal 40 cm lang/breed anders is die onbestuurbaar als er wat wind komt op zetten en je zou toch niet willen dat die in de maïs hakselaar terecht komt...
De mijne komt van hier: (is de grootste van België) mcmracing.com/nl/3-mcm-racing/

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
24
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
3