Illustratie van:

John Deere 8200 T - gescheurde rups

Goeiemorgen
Heeft er iemand hier ervaring of weet of rupsen van een rupstrekker opnieuw gevulcaniseerd kunnen worden of dergelijke? Wij hebben namelijk deze week met het demonteren van onze 35cm rupsen in elke rups een flinke scheur ontdekt (zie lees meer link). Iemand een idee of dit opgelost kan worden of wat de oorzaak hiervan zou kunnen zijn?
Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

hummy
Ja dat kun je wel oplossen. Waarschijnlijk heb jij die jd die echt hard trekt.
GROENEDEERE
Way voor scheur? Een scheur hoef niet zo'n probleem te zijn als de stalen kern maar heel blijft. Hoever is ie nu gespannen?
mdoornekamp
Als het rubber diep ingescheurd is komen de ingegoten stalen trek draden bloot te liggen. Deze gaan roesten en na een half jaar trek je de rups stuk. Je moet de scheur dus eigenlijk wel repareren. Bij mijn minikraan koop ik meestal een nieuwe, maar bij jou loont het waarschijnlijk wel om het te repareren.
radium45
Er adverteerd vaak een bedrijf die ook axiaalrollen en dergelijke vulcaniseerd. Nu weet ik zo snel niet waar ik die vinden kan. Je kunt de OBO eens raadplegen of die je verder kan helpen.

obo.nl/
JD3010
@radium45 Meestal valt het niet mee om oud rubber te vulcaniseren. Ik ga er vanuit dat deze rupsen al heel wat jaren oud zijn.
Bedoel je ferucom.nl/ soms?
radium45
@JD3010 Die is het.
JD3010
@radium45 Ik denk dat die geen rupsen repareert, wel de looprollen etc.
radium45
Heb je wel kans op ja.
jdeere8200t
De rupsen zijn van 2007 en liggen er enkel onder om te ploegen, en door het jaar liggen ze altijd binnen zodat ze niet verduren door de zon
jdeere8200t
@GROENEDEERE
De rupsen zijn er nu af, nu liggen er brede rupsen onder om te spitten. Met het demonteren hebben we de scheur ontdekt, het is best een diepe scheur want hij is bijna helemaal doorgescheurd
jdeere8200t
@mdoornekamp
Ja met minigravers doen wij ook gewoon nieuwe kopen maar deze kosten veel meer en ze zijn bijna nog niets afgesleten
newholland6640
@jdeere8200t

Ik heb banden t liefst ergens buiten liggen waar ze altijd in de schaduw liggen, ergens in een natte hoek. Voor mn gevoel is dat beter dat ze zo af en toe nat worden.
MaxxuM4ever
@newholland6640 krijg je dan niet van die mooie groene aanslag op je banden?
paulusmahandel
Vragen staat vrij, en dan hoor je vanzelf of het gerepareerd kan worden
newholland6640
@MaxxuM4ever

Spuit je er zo weer af.
jdeere8200t
Bij ons liggen ze onder een afdak in het donker, zodat ze nooit in de zon komen te liggen. Als ze buiten in de zon liggen worden ze sneller rot hebben ze me gezegd
jdeere8200t
@paulusmahandel
Klopt, daarom heb ik hier even de vraag gesteld omdat er waarschijnlijk nog wel mensen zullen zijn die dit probleem hebben gehad 😃
john deere 7810
@jdeere8200t

een klant bij ons had het ook. Maar die heeft er toch voor gekozen om nieuwe te kopen 😉

Vaak kan het wel dat repareren. maar het blijft altijd een zwakke plek. Maar wij kunnen zo ook niet oordelen. Je kunt het beste een bandenboer er naar laten kijken en vragen of hij het aandurft om te repareren.
DANOONTJE POWERR
Quote @john deere 7810:
bandenboer

Rupsenboer 😃
JD3010
@jdeere8200t Heb je al een oplossing voor de kapotte rupsen? Ik heb vanmiddag nog iemand gesproken, hij zei dat zij het wel kunnen.
jdeere8200t
@JD3010
ja ik heb het bij de john deere dealer even gevraagd en dat kon wel, afhankelijk van de diepte van de scheur

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 8200 T ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
202